Ailağa İlçe Başkanı Kazım Sayın Yapılacak Yatırımları Anlattı

izmir aliaga belediyesi
izmir aliaga belediyesi

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, TOKİ tarafından Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgiler verdi. Geçtiğimiz günlerde kuraların çekildiği 600 konutluk TOKİ projesinin yanı sıra yeni projelerin de hayata geçirileceğini söyleyen Kazım Sayın, ilçeye yapılması düşünülen külliye yatırımından da sözetti.

AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, TOKİ tarafından Aliağa’ya yakın zamanda yapılacak olan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’nda, beraberindeki AK Parti ilçe yönetimi ile Aliağa Belediye Meclis Üyeleri İsmail Meşe ve Zekai Erşan’ın da katılımıyla TOKİ’nin yapacağı yatırımlar ile ilgili konuşan Kazım Sayın, geçtiğimiz günlerde kuraların çekildiği 600 konutluk TOKİ projesine değindi.

Aliağa’nın Yararına Olan Projelere Destek Olacağız

600 konutluk 1.etap TOKİ projesinin Güzelhisar yolu üzerinde hayata geçirileceğini söyleyen Kazım Sayın, “Vatandaşlarımız 2 yıl sonra buradaki evlerine taşınabilecekler. Bu yatırım ilçemizdeki konut ihtiyacına bir rahatlık getirecek. TOKİ’nin yapacağı 1.etap için çalışmalar yakın zamanda başlamış olacaktır. İlçemizde konut ihtiyacı konusunda çok fazla talep var. Bundan sonraki süreçte Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da daha önce açıkladığı gibi Çaltılıdere’de 5 bin konutluk ayrı bir TOKİ projesi hayata geçirilecek.

Biz Cumhur İttifakı’yız. Dolayısıyla bu ittifak devam ettiği sürece Serkan Acar’ın bu yöndeki projeleri de hükümetimiz tarafından geçerlilik görecek. Aliağa’nın hayrına olan her yatırıma destek olacağız. Konut talebine göre önümüzdeki süreçte 3. ve 4. etap TOKİ yatırımları da yapılabilir.”

Tam Teşekküllü Hastane Yapılacak

İlçede hayata geçirilmesi planlanan sağlık yatırımları hakkında da konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Çaltılıdere’de 9 Eylül Üniversitesi’nin meslek hastalıkları hastanesi yatırımı var. Orası 240 yataklı bir hastane olacak. Burada meslek hastalıklarının tedavisi için birçok yeni ünite ve tıbbı cihazlar olacaktır. Bunun yanı sıra daha önceleri de gündeme gelen, TOKİ tarafından Aliağa’ya yeni bir devlet hastanesi yapılması ile ilgili olarak da çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Eski ilçe başkanımız Yaşar Akbulut’un döneminde bu yeni yapılacak olan yeni hastane 150 yataklı olarak düşünülmüştü, sonrasında 250 yatağa yükseltildi. Biz 600 konutluk TOKİ projesinin yakınına yapılacak olan bu yeni hastanede yatak sayısının 301’e çıkarılmasını yönünde karar verdik. 301 yataklı tam teşekküllü hastane Aliağa’nın sağlık hizmetleri ihtiyacına uzun yıllar cevap verecek nitelikte olacaktır. Sağlık Bakanlığı yeni hastane ile ilgili üzerine düşen tüm işlemleri yerine getirdi. Buranın yapımı ile ilgili ihale aşamasına gelindi.” diye konuştu.

Külliye Yapılacak

Başka projelerden de bahseden Kazım Sayın ilçeye yapılması planlanan külliye yatırımından da bahsetti. Sayın, “Alp Oğuz Anadolu Lisesi’nin yanında bulunan araziye külliye inşa edilmesi planlanıyor. Burayla ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki askı süresi bitti. Bundan sonraki süreçte projesi çizilecek. Proje çiziminin ardından işe başlanacak. Burada rastgele bir yatırım olsun istemiyoruz. Türkiye’deki örneklerini de göz önünde bulundurarak içerisinde aşevlerinin, sanat atölyelerinin olduğu, kültürel aktivitelerin yapılabildiği, içerisinde büyük bir cenaze namazı alanı bulunduran, otoparkının olduğu bir yer olacaktır.

İlçemizin ihtiyaçları tam tespit ederek bir proje çalışması yapılacak. Bilim sanat merkezi ve fen lisesi yatırımı ile ilgili çalışmalar da daha önce açıkladığımız gibi devam ediyor. Birlikte, daha yaşanabilir bir Aliağa için ‘durmak yok yola devam’ diyoruz. ” ifadelerini kullandı.

Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, bu yatırımların ilçeye kazandırılması için bu güne kadar emek harcayan partinin ilçe eski başkanı Yaşar Akbulut da olmak üzere eski ve yeni ilçe yönetimlerine, belediye meclis üyelerine de teşekkürlerini iletti.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*