Ak Parti Karapınar İlçe Başkanı Nadi Tartan çalışmalara başladı

Karapınar Konya
Karapınar Konya

TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Sayın Bakanımız ülke genelinde 1,5 milyon konutun acil olarak dönüştürülmesi projesine Karapınar’ı da dahil etti. Kamulaştırmalar daha hızlı yapılacak ve projeye hemen başlanacak. 3. Etap TOKİ’de de arsa tahsisi için çalışmalar devam ediyor .Cumhurbaşkanlığından çıkan kararname ile 45 gün içerisinde hızlı kamulaştırmaya devam edilecek. Kentsel dönüşüm Karapınar’da 10 bina temizlenerek başladı.

DOĞAL GAZ 2020’YE KALDI

Enerya’nın 2019 yatırım planı ne yazık ki istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Biz 2020 yılı için şimdiden çalışmalarımızı başlattık ve 2020 yılı sonunda inşallah en az 5000 ailemizi doğal gaz ile buluşturmayı planlıyoruz.

40 MİLYON TL’LİK YAĞMUR DRENAJ PROJESİ

Belediyemiz ilçemizde yağmur drenaj projesi hazırladı. Yaklaşık 40 milyon liralık bir projeden bahsediyoruz. İnşallah bu projemizde en kısa sürede start alacak.

İLÇEMİZİN ÜRÜNLERİ PATENTLENECEK

İlçemizde üretilen ve bölgemize has ürünlerimiz için patent çalışmaları başlattık. Ülke genelinde marka olacak ürünlerimiz patentleri için çalışmalarımız devam ediyor.

MEKE GÖLÜ ve ACIGÖL JEOPARK OLUYOR

Bakanımız Sayın Murat Kurum’un çok önem verdiği Meke Gölü ve Acı Göl ülkemizin ilk Jeopark alanı olarak tescillenmesi için çalışmalar başladı.

MİLLET BAHÇESİ İLE YENİ KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİNE ALT GEÇİT

Erozyon bölgesine yapılacak olan Millet Bahçesi ile meteoroloji binasının olduğu yere yapılacak olan Kültür ve Kongre Merkezi köprülü kavşak ile birbirine geçiş sağlanacak. Projemizi hazırlayıp ilgili mercilere sunduk inşallah bu projemizi de ilçemize kazandıracağız.

Başkan Tartan; ” İlçemiz tarihinde ilk defa bir bakan çıkardı. Bu fırsatı birlik ve beraberlik içerisinde iyi değerlendirip tek yürek olup ilçemizin lehine çevirmemiz gerekiyor.

Belediyemiz, Odalarımız, STKlarımız, Siyasi Partilerimiz ve tüm vatandaşlarımız ile el ele verip ilçemiz için yeni projeler yeni güzellikler kazandırmalıyız, davetimize icabet edip gelen tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ” diyerek sözlerine son verdi.

İLÇEMİZE FEN LİSESİ KAZANDIRACAĞIZ

İlçemize nitelikli bir okul kazandırmak için, gelecek nesillerimiz için Çevre Şehircilik Bakanımızın’da meydanlarda sözünü ettiği Karapınar Fen Lisesi çalışmalarımıza başladık. Çalışmamızı ilk etapta mevcut Meke Anadolu Lisesinin Fen Lisesine dönüştürülmesi için yapıyoruz. Bu okulun hem yeni hemde Fen Lisesi alt yapısına uygun olması sebebi ile Bakanımız Murat Kurum’un da katkıları ile kısa sürede sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*