Bitlis Batmış Cil Gölü Doğal Sit Alanı İlan Edildi

batmış gölü
batmış gölü

30837 Sayı ve 1332 Karar Sayısı ile Bitlis ili, Adilcevaz ilçesinde bulunan Batmış Cil Gölü Kesin Korunacak Hassas Alan olarak doğal sit alanı kapsamına alındı ve bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

Doğal Sit alanı ilan edilen Batmış Gölü, halk arasında Cil Gölü olarak geçmektetir. Türkiye’nin en önemli doğa ve kuş alanlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Yapılan gözlemlerde, Batmış Gölü’nde kara boyunlu batağan, küçük batağan, bıyıklı sumru, sakarmeke, kızılbacak, bahri, leylek (15 adet), kızkuşu, gri balıkçıl, tepeli patka, pasbaş patka, elmabaş patka, angıt, saz delicesi, karabaş martı, Van Gölü martısı, tespit edilmiştir.

Batmış Gölü Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109 uncu maddesi gereğince doğal sit alanı ilan edilen ve hassas korunacak alan olarak tescil edilen Batmış Gölü’nün ekli kroki ve sınır kabul edilen koordinatları belirlenerek ilan edildi.

CUMHURBAŞKANI KARARI

Bitlis İli, Adilcevaz ilçesinde bulunan Batmış Cil Gölü potansiyel doğal sit alanı kapsamına giren ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi gereğince karar verilmiştir.

Bitlis ili, Adilcevaz ilçesinde bulunan Batmış Cil Gölü doğal sit alanı ilan edildi. Karar Cumhurbaşkanı Kararı ile bugünkü resmi gazetede yayınlandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*