Çanakkale Biga ilçesi Yatırımcıların Gözdesi Oldu.

Çanakkale Biga ilçesi
Çanakkale Biga ilçesi

Çanakkale Biga ilçesi, arsa ve arazi yatırımcılarının yeni gözdesi oldu. Çanakkale Biga ilçesi il merkezine ortalama 94 km uzaklıkta bulunan yaklaşık 91 bin nüfusu bulunmaktadır. Çanakkale Biga ilçesi son dönemde arsa ve arazi üzerine yoğunlaşan gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı oldu. Çanakkale Biga ilçesi önemli sanayi kuruluşları ve yatırımları, ulaşım alternatifleri, yenilenebilir enerji yatırımları, turizm ve sanayi alternatifleri ile Güney Marmara’da öne çıkan bölgeler arasında bulunmaktadır.

Konut satışlarında yaşanan gerilemenin gayrimenkul yatırımcılarını arsa ve arazi yatırımlarına kaydırdığını, bu noktada Biga üniversitesi, ağır sanayi tesisleri, termal projeleri, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanları, genç nüfusu ile yatırımcısını en memnun eden ilçelerden biri olmaya devam etmektedir.

Türkiye’nin en büyük sanayi topluluklarından birisi olan İÇDAŞ’ın yatırımlarının yanı sıra, Doğtaş mobilya üretim tesisleri, DEMKO, YTS Yalçın Tesisat plastik üretim ve ambalaj malzemelerinin Biga’da önemli istihdam sağlamaktadır. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüksek Okulu’da ilçe sınırlarımız içinde 6.500’e yakın öğrencisi bulunan, Devlet hastanesi, adliye, terminal binası gibi birçok yenilenen kamu kurum ve kuruluşları ilçenin değerine değer katmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*