Çanakkale’de TOKİ konutları için kura çekim heyecanı yaşandı

anakkale toki
anakkale toki

,Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) merkeze bağlı İntepe’de inşa edilecek olan Çanakkale İntepe TOKİ Konutları için kura çekimi yapıldı.

İçdaş Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen kura çekimine, Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Mehmet Öç ve başvuru sahipleri katıldı. İntepe’ye yapılacak olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutları hakkında bilgi verilmesinin ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Çanakkale 1. Noter’i huzurunda kura çekimine geçildi. Kura sırasında ismi çıkan hak sahipleri büyük sevinç yaşadı. Bazı hak sahipleri sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı.

Çanakkale İntepe TOKİ Konutları kura çekiminden; 2+1 konut kazanan İsmail Özer, “Kepez’de oturuyorum. Özel bir şirkette çalışıyorum. TOKİ’de ev kurasına girdik. Çekilişe geldik. Duamızı ettik. Allah dualarımızı kabul etti. Allah’ımda bize evimizi nasip etti. Çıktı ve çok mutluyuz” dedi.

Çanakkale İntepe TOKİ Konutları kura çekiminden 2+1 konut kazanarak büyük sevinç yaşayan birbaşka kişi ise, “Bu evi çok istemiştik. Allah nasip etti. İnşallah çocuklarımızla hayırlısıyla oturmayı allah nasip eder” diye konuştu.

Çanakkale İntepe TOKİ Konutları 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam iki tip olarak tasarlandı.

Sosyal konut projesinde yer alan konutların 86 tanesi 2+1 tipinde, 85 tanesi ise 3+1 tipinde olacak. 2+1 olarak inşa edilecek olan dairelerin büyüklükleri 85 m2 olarak tasarlanırken, 3+1 olarak inşa edilecek olanlar ise 128 m2 olarak tasarlandı.

Toplam 171 sosyal konutun yer aldığı projeye 2+1 olan 86 konut için 1192, 3+1 olan 85 konut için ise 723 olmak üzere toplam 1915 kişi başvuruda bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*