Emlak Bank’tan faiz açıklaması

emlak bank
emlak bank

Emlak Bank Genel Müdürü Aksu, hem bireysel kredilerde hem de mevduat faizlerinde çift haneli rakamlardan, tek haneli rakamlara inilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

İlk yarı itibarıyla 4,6 milyar TL’lik büyüklüğe ulaştık. 2019’un ilk yarısı itibarıyla 4,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştıklarını ve bunu sadece tek şube ile yaptıklarını belirtti. 8 milyar TL’lik bir aktif büyüklük hedefimiz var dedi.

Piyasaya yaklaşık 1,7 milyar TL fon sağladıklarını ve yıl sonu hedeflerine daha şimdiden  yaklaştıklarını ifade eden Aksu, “Yıl sonunda 1 milyar TL’lik sermaye piyasası ürünü ihraç etmeyi planlıyoruz. 8 milyar TL’lik bir aktif büyüklük hedefimiz var” dedi.

Aksu, 2019’un sonu itibarıyla en az 15 şubeye ulaşmayı, personel sayılarını ise 500 civarına çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Biz Türkiye’nin Bankası olmak istiyoruz. Bu yüzden ilk yıl için belirlediğimiz 15 şubeyi, ülkemizin 7 bölgesini kapsayacak şekilde planladık” ifadelerini kullandı.

Faizlerin düşülmesi gerekiyor

Ekonomin  daha iyi dönebilmesi için faiz oranlarını düşürülmesi gerektiğine vurgu yapan Aksu, finansman maliyetlerinin düşürülmesi, tüm ekonomik aktörlerin katlı vermesi ve bu sürece destek olunması gerektiğini belirtti.

Tek haneli rakamlara inilebilinir!

Aksu, “Bireysel kredi ve mevduat faizlerinde çift haneli rakamlardan tek haneli rakamlara inmemiz olası” diye konuştu.

Avrupa’da şube açma planlarımız var

İlerleyen süreçte yurt dışında özellikle de Avrupa’da şube açma planları yaptıklarını belirten Aksu, “Yurt dışından ucuz maliyetli ve uzun vadeli tematik fonlar bulup üreticilerin yatırımlarını finanse etmek istiyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*