Eskişehir’in çehresini değiştirecek proje

Eskisehir porsuk cayi tekne
Eskisehir porsuk cayi tekne

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisinde oybirliği ile kabul edilen Porsuk-1 ve Porsuk-2 kentsel dönüşüm Projesini değerlendiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “Proje Eskişehir’e çok büyük katkı sunacak” dedi.

Projenin meclisten oybirliği ile geçmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Birsen, “Özellikle o bölgenin büyük bir kısmı atıl bir şekilde kaldığı için şehir hemen hemen ikiye bölünmüştü. Dolayısıyla gelişme bölgelerinin şehirde hızla çoğalarak nüfusa orantılı bir şekilde halkın ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap vermelidir. Şehircilik de en önemli faktör budur. Dolayısıyla yeni projenin de bu yönde Eskişehir’e çok katkı verecek olması sevindirici. Esnaf Odaları Birliği olarak bu projeyi destekliyoruz” diye konuştu.

Projenin acilen başlanması gerektiğine dikkat çeken Birsen, “Bildiğiniz gibi yıllardır sürüncemede kalan ve kararları çok geç uygulamaya konması şehrimizde bir takım sorunları beraberinde getirmişti. Projenin acilen çok ivedilikle hayata geçirilerek uygulanması şehir açısından çok önemli. Özellikle Esnaf odaları olarak projenin acilen uygulamaya konulması bizleri daha çok sevindirecektir. Esnaf ve sanatkarlarımız açısından da olumlu olacağı kanaatindeyim. Özellikle o bölgede esnaf ve sanatkarlık yapan arkadaşlarımızın gece karanlık çöktükten sonra o bölgedeki ticari faaliyetin sona erdiği ve dolayısıyla günü kısa kullanmaları dolayısıyla bir takım zarara uğradıkları da kesindir” ifadelerini kullandı.

Projenin arkasındayız

Porsuk 1 ve Porsuk 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanına ilişkin konuşan ve bölgedeki vatandaşları mağdur etmeden çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, “Bu proje 20 yıldır gündemde. 20 yıldır yapılamıyor. Proje yapılırken süre kısa tutulmalıdır. Sadece yeşil alanlar ve bank sayısı gözden geçirilmeli. Biz de projeye imza atıyoruz ve projenin arkasındayız. Sehrimize hayırlı olsun” dedi.

Eskişehir için önemli değişiklikler içeren Porsuk 1 ve Porsuk 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Büyükşehir Belediyesi’nde meclis üyelerine anlatıldı. Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’nın isimleri caddelere verildi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*