İzmir BBB Başkan Soyer, “Tarım alanlarını imara açmayacağız” dedi

tunç soyer bbb
tunç soyer bbb

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kentin geleceğini İzmirliler ile birlikte planlama hedefi doğrultusunda yaşama geçirdiği İzmir Buluşmaları’nın ikincisi “Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim” başlığıyla gerçekleştirildi.

Katılımcılar önümüzdeki 5 yılın sonunda tarım sektörü ve sağlıklı gıda adına nasıl bir İzmir hayal ettiklerini dile getirdi.İzmir’i katılımcı bir anlayış doğrultusunda kentlilerle birlikte yönetmeyi hedefleyen izmir  Büyükşehir Belediyesi, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan  “Tarım ve Sağlıklı Gıdaya Erişim” konusuna değindi. İzmir Buluşmaları adı verilen etkinliğin ilkinde Kültürpark’ın geleceğine ilişkin kentlilerin görüşlerine başvuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ikinci buluşmayı tarım ve gıda alanında gerçekleştirdi. Aralarında önemli uzmanların da yer aldığı çok sayıda İzmirli, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.

Başkan Soyer, “Tarım alanlarını imara açmayacağız” 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İzmir Buluşmaları, turizm, doğa ve bilgi toplumu gibi farklı konularla devam edecek. Ortak akıl, kolektif zekâ vurgusuT üketiciler, üretici birlik ve kooperatifleri, ziraat odaları ve ihracatçı birliklerinin temsilcileriyle tarım ve gıda sektörüyle ilgili farklı kesimlerden katılımcıların yer aldığı toplantının açılış konuşmasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. İzmir’le ve İzmirli olmakla bir kez daha gurur duyduğunu dile getiren Başkan Soyer, “Bugün görevdeki 100’. günüm başından beri gördüğüm şu; bizi Türkiye’nin diğer kentlerinden ayıran en önemli özellik ‘ortak akıl ve kolektif zekâ’ ortaya koyma yönündeki irademiz oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Demokrasinin 5 yılda bir sandığa gitmekten ibaret olmadığının, bir yaşam kültürü olduğunun farkındayız. Bu nedenle İzmir gibi bir şehrin olağanüstü potansiyelini ortak akılla yarabiliriz. Onun imkânlarını ancak ortak akılla hayata geçirebiliriz. ‘Ben en doğrusunu biliyorum, en iyisini yaparım’ dediğiniz zaman o büyük potansiyel ıskalanır. Katılımcı bir anlayışla şekillenecek bir yönetim modelini arzuluyoruz” dedi.

Üretici veya tüketici olarak tarımla ilgili tüm kesimlerin temsilcilerini İzmir Buluşması’na davet ettiklerini vurgulayan Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti: “Bugün hep beraber bu önemli konu üzerinde beyin fırtınası yapacağız. Tarım ve turizm; İzmir’in en temel iki dinamiği. Türkiye’de tarım politikalarıyla ilgili çok sözümüz olabilir. Ama biz biliyoruz ki yerelde bir başka tarım politikası geliştirmek mümkün. 15 yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başta Sayın Aziz Kocaoğlu ve bürokrat arkadaşlarımız olmak üzere geliştirdiği bir tarım politikası var. 15 yılın hafızasıyla yola çıkıyor olmak çok kolaylaştırıcı bir şey. Şu anda o çıtayı biraz daha yukarı çıkarmanın mümkün olduğunu biliyoruz. İzmir’de ortaya koyacağımız politikaların diğer kentlerimize örnek olacağını biliyoruz. İnanın bu mümkün ve bu heyecanı taşıdığımız için buradayız.

”İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’nin çok çeşitli tarım ürünlerini ithal etmek durumunda kaldığına dikkat çekerek, ithalatın önüne sadece üretimin desteklenmesiyle geçilebileceğini söyledi. Tüm katılımcılardan 5 yılın sonunda bulunmayı hayal ettikleri konumu anlatmalarını isteyen Başkan Soyer, “Bunu konuşalım istiyorum. 5 yıl sonrasının hayalini kuralım ve buradan bir hedef ortaya çıkarmaya çalışalım” dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*