İZMİR’DE NERELERDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR?

izmir kentsel dönüşüm
izmir kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşümde Anadolu’nun hemen hemen her köşesinde dönüşüm çalışmaları sürüyor. Bu kentlerden biri de İzmir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı devam eden 7 kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.

İzmir’i değiştirecek o projeler;

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi
Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, Karabağlar’da yer alan, Uzundere ve Yurdoğlu Mahalleleri’nin büyük bir kısmını kapsıyor. 320 bin metrekarelik alanda çalışmalar başlatıldı. Bölgede hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları yapıldı. Proje kapsamında görüşmeler Uzundere İletişim ve Tanıtım Merkezi’nde devam ediyor. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapıları tahliye edilen hak sahiplerine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Uzundere Toplu Konutları’ndan konut tahsisi yapıldı ve tahliyesi yapılan yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

32 hektar alanda; 3 bin 500 konut ve dükkanlar, merkezi iş alanı, ofis, otel kompleksi yer alacak. Ayrıca projede Karabağlar İlçe Belediyesi ile birlikte yürütülen gençlik merkezi, buz pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, basket, futbol sahaları, tenis kortu gibi spor, eğitim ağırlıklı bir spor kompleksi bulunacak.

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi
Karşıyaka’nın kuzeyinde yer alan 18 hektar büyüklüğündeki alanda yapılıyor. Dönüşüm projesi, Yeni Girne Caddesinin batısında, Çevre Yolunun güneyinde, Anadolu Caddesinin Kuzeyinde ve Cumhuriyet Mahallesinin batısında yer alan bölgeyi kapsıyor.

Kentsel dönüşüm projesinin mevcut durum tespiti, hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilecek konutlar komşuluk ilişkileri gözetilerek tasarlanıyor. Projedeki blok yükseklikleri 8 kat ile 14 kat arasında değişiyor. Projede 4 farklı blok tipinde, büyüklükleri 60 metrekare ile 123 metrekare arasında değişen 7 farklı konut tipi tasarlanıyor.

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Konak’ta yer alan 70 bin m2 alanı kapsıyor. Mevcut durum tespit çalışmalarının yapıldığı projede kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında hak sahipleriyle görüşmeler başladı ve devam ediyor.

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilen konutlar 31 m2 ile 114 m2 büyüklüğünde “avlulu konutlar” şeklinde inşa edilecek. Projede ayrıca 15 m2 ile 74 m2 arasında değişen büyüklüğe sahip iş yerleri olacak.

Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Bayraklı’da yer alan, Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahalleleri’nin büyük bir kısmını kapsayan 600 bin metrekarelik alanda yapılıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında kentsel tasarım ve mimari projeler çalışmaları tamamlandı. Bayraklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 8 bin konut üretilecek. Yeni inşa edilen konutların alanları 50 m2 ile 152 m2 arasında değişiyor. Konut dışında inşa edilecek iş yerlerinin büyüklükleri ise 32 m2 ile 184 m2 arasında değişiyor.

Ballıkuyu Kentsel Dönüşüm Projesi
Konak’ta yer alan, 480 bin m2 alanda hayata geçirilecek. Çalışmaların başladığı projede mevcut durum tespitleri, hak sahibi belirleme çalışmaları ve kentsel tasarım ve mimari proje çalışmaları devam ediyor.

Aktepe ve Emrez Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi                                                                                  Gaziemir’de yer alan, 1 milyon 220 bin m2 bölgede yapılıyor. Mevcut durum tespit çalışmalarının yapıldığı projede hak sahipleriyle yapılan bilgilendirme toplantıları ile vatandaşların beklentileri tespit edildi. Projede inşaat çalışmaları henüz başlamadı.

Güzeltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi
Güzeltepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Çiğli’nin kuzeydoğusunda, yerleşim alanlarının bitim noktasında, Evka-2 ve Evka-6 toplu konutları ile Güzeltepe Koop. Evleri arasındaki bölgede yapılıyor. Projede inşa çalışmaları henüz başlamadı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*