İzmir’e Ege Ticaret Merkezi

İzmir'e Ege Ticaret Merkezi
İzmir'e Ege Ticaret Merkezi

İzmir’e Ege Ticaret Merkezi 35 yıllık güven markası olan Ege Koop’un Türkiye’ye örnek olacak ilklerine bir yenilik daha eklemeye hazırlanıyor. 40 yıla yakın süredir toplu konut projeleri yaparak on binlerce konut üreten ve kentsel yaşam alanı yaratan Ege-koop, sağladığı bilgi ve deneyimini bu kez de toplu iş projesi EGE KOOP EGE TİCARET MERKEZİ olarak hayata geçirecek. İzmir’e Ege Ticaret Merkezi ithalat ve ihracatın aynı anda yapıldığı bir organizasyon merkezi olacağını söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’de değişik sektörlerin faaliyet gösterdiğini ve şehir içerisinde kalan işyerlerinin kentsel dönüşüm planları kapsamında kent dışına taşınmasının yasal zorunluluk haline geldiğini vurguladı. İzmir’e Ege Ticaret Merkezi projesinde söz konusu işyerlerinin kent dışına planlı bir şekilde taşınması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2018 yılında İmar Kanuna “KENTSEL SERVİS ALANI” kavramını ilave ettiğini söyleyen Aslan; “Kent içerisinde kalıp kentsel dönüşüm kapsamında kent dışına çıkarılacak olan üretim ve ticaret işlevlerini yerine getiren işyerlerinin taşınacağı bu alan ‘KENTSEL SERVİS ALANI’ olarak belirlenmiştir” dedi.

DOĞRUDAN İHRACAT

Türkiye’de ilk kez İzmir’de uygulanacak olan kentsel servis alanı projesi, Menderes Tekeli’de İzmir Ticaret Odası Organize Sanayi Bölgesi bitişiğinde ve metro hattına 5 dakika mesafede olacak. Bakanlık tarafından İzmir-Aydın otoyoluna ve Menderes yoluna bağlantılı bir yolun da önümüzdeki günlerde inşasına başlanacağını belirten Aslan; “ Yeni Nesil Organize Sanayi, Üretim, Ticaret, İhracat Organizasyon Merkezi olacak olan Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi Projesi’nin organize sanayilerden daha avantajlı olduğunu” söyledi. Aslan; burada üretime ek olarak teşhir ve satışın da olacağını vurgulayarak, bu yüzden daha avantajlı olduğunu belirtti. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan; “küçük çaplı üretim yapan, yüksek teknoloji kullanarak mal üreten ve ürettiğini üretim alanında direk olarak satmak, ihracat yapmak isteyen tüm firmalar burada yer alabilir” dedi.

ÜRETİM, TİCARET, TEŞHİR VE İHRACAT MERKEZİ

İzmir’in içinde kalan iş yerlerinin fonksiyonlarını kaybettiklerini ve gelişemediklerini belirten Aslan “Bu işyerlerinden gelen yoğun istek üzerine biz de İzmir’e önemli bir katkı sağlayacağına inandığımız 1.000.000 metrekarelik alana ilk etapta 350 bin m2’sinde 233 m2, 300 m2, 350 m2, 450 m2 ve 800 m2 iş yerlerinden oluşan Ege-Koop Ege Ticaret Merkezi için yola çıktık” dedi.

Aslan daha sonra şunları söyledi: “Modern teknoloji kullanarak yenilikçi üretim yapan yurtiçi, yurtdışı satış planlayan mobilya sektöründe öncü firmalar, antrepo, gümrükleme, ihracat organizasyon işyerleri, yenilikçi teknoloji kullanarak yüksek katma değerli mal ve hizmet üreten yurtiçine satışın yanı sıra ihracat da yapacak firmalar ve daha birçok ticarethane bu alana aktarılacak.

Aslan; “Sanayicilerin istedikleri her şeyi burada bulabileceklerini, birçok sosyal donatı alanının da yer alacağı bu alanın, sanayicilerin alışveriş merkezi olacağını” söyledi. İzmir’in herhangi bir yerinde bu projenin maliyetinin yüzde 35-40’nın altında mal edilecek projede, insanlar neredeyse 2+1 daire fiyatına iş yeri sahibi olabilecek. Projenin her bakımdan karlı bir yatırım olacağının belirten Aslan “Bu projeden iş yeri sahibi olanlar, aldıkları yeri depo olarak kiraya vermeleri halinde bile en az beş –on bin liralık bir gelir elde edecekler” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*