Konut fiyatları artacak mı? Uzmanlardan konut sektörü değerlendirmesi

konut resmi
konut resmi

Konut piyasasının önde gelen isimlerinden biri olan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alabalık, halihazırdaki konut fiyatlarının ilerleyen dönemde artış gösterebileceğini ifade etti.

Konut sahibi olmayı talep eden kişiler kredi faizlerinin şu anki durumundan şikayet ediyorlar. Gayrimenkul piyasasında devamlı olarak fiyatların artması ve bankaların konut kredilerinde uygulamış oldukları artış yüzünden ev sahibi olmayı isteyen vatandaşlar kredi faizlerinin düşeceği günü bekliyorlar. Yapılan haberlere bakıldığında bankalar vatandaşların bu durumunu görmeleri sonrasında kampanyalar düzenleyerek konut satışlarının daha kolay bir şekilde yapılabileceği ifade edilmiş durumda.

Son senelerde artan inşaat sektöründeki masraflar yüzünden konut fiyatlarının da artış eğiliminde olduğunu ve şimdiki fiyatların ilerde daha üst seviyelere çıkabileceğini belirtti. Bu yüzden halihazırda bulunan konut kampanyalarından faydalanmanın iyi bir seçim olacağını ifade etti.

Bu durumun düzeltilmemesi halinde piyasanın daha kötü olacağını söyledi. Sektörün daha bilinçli bir şekilde ilerleme göstermesi gerektiğini ifade etti. İşini doğru bir şekilde meydana getiren ve doğru ürünler kullanarak oluşturan firmaların tam hız üretime devam ettiğini ifade eden Alabalık, bilinçsiz bir şekilde ortaya konan binaların sayısının çoğaldığını da ekledi. Defolu üretilen konutların hem vatandaşın hem de milli servetin zararına olduğunu söyledi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*