Konut Kredisi Faiz Oranları için Merkez Bankası PPK Bekleniyor

merkez bankasi rezervleri yukseldi H
merkez bankasi rezervleri yukseldi H

Konut almak isteyenler Merkez Bankasının kararını bekliyor

Faiz oranlarının yüksekliği son ayların en çok tartışılan konularından birisi haline gelirken, gerek tüketici kredisi, gerek taşıt kredisi gerekse konut kredisi için banka şubelerine giden vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı dertli. Yüksek faiz oranları kredi çekmeyi düşünenler kadar, sektörü de derinden etkiliyor. Konut satışlarındaki düşüş de bunun en büyük göstergelerinden birisi haline gelmiş durumdadır.

Bankaların Konut Kredileri Yararlı Olmadı

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank gibi bankalar art arda konut kredisi kampanyalarını duyursa da faiz oranlarının yüksekliği yine de vatandaşı biraz daha beklemekten alıkoyamıyor. Merkez Bankası’nın toplantısı da merakla beklenenler arasında. Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu 25 Temmuz 2019 tarihinde yeni başkan Murat Uysal’ın başkanlığında toplanacak. PPK kararlarının faiz oranlarına etkisinin ne olacağı, düşüşün yaşanıp yaşanmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Piyasalardaki beklentiler faizlerin düşmesi yönünde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Faizlere dİkkat Çekmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da faiz konusunda önceki Merkez Bankası başkanıyla anlaşamadıklarını bu yüzden görevden alındığını, faizlerin düşmesi halinde enflasyonun da düşeceğini söylemişti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*