Oyak Yatırım Menkul Değerler

oyak yatırım
oyak yatırım

Oyak Yatırım Menkul Değerler : ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret müzakerelerinde ABD heyetinin Çin’i ziyaret edecek olması Asya borsalarını olumlu yönde etkiliyor. IMF, 2019 küresel ekonomik büyüme öngörüsünü %0.1 puan ile 3.2’ye düşürdü. Yurtiçinde tüketici güven endeksi Haziran ayındaki 57.6 düzeyinden % 2.0 düşüşle 56.5’e geriledi.

Yarın ki Para Politikası Kurulu toplantısında piyasada 250 baz puanlık faiz indirimi beklenirken, BİST’de pozitif momentum korunuyor. Yatay bir açılış bekliyoruz. TAV Havalimanları’nın Atatürk Havalimanı’nın kapanışının ardından geçmiş dönemleri revize ederek açıkladığı 2Ç19 finansallarında ciro, VAFÖK ve net kar sırasıyla EUR190mn (+%6 yıllık), EUR96mn (+%11 yıllık), EUR37mn (-%57 yıllık) olarak gerçekleşti. Ciro,FAVÖK ve net kar beklentileri sırasıyla %10, %4 ve %33 oranında aşmıştır. Azalan finansal giderler ve efektif vergi oranı da net karı desteklemiştir. Sürmekte olan tazminat görüşmelerinin ne yönde sonuçlanacağı en ön plandaki katalist olmayı sürdürmektedir. Operasyonel anlamda finansallar hisse üzerinde hafif pozitif katalist etkisi yaratabilir.

TRKCM: Trakya Cam Yönetim Kurulu, %100 iştiraki konumunda olan Trakya Yenişehir Cam Sanayii A.Ş. ve Trakya Polatlı Cam Sanayi A.Ş.’nin birleşme yöntemiyle devralınmasına karar vermiştir. Birleşme süreci sonrasında herhangi bir sermaye artırım süreci veya Trakya Cam’ın muhasebe politikasında değişiklik olmayacaktır.

EKGYO: Emlak Konut İstanbul Başakşehir Hoşdere 4. etap arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı işi projesindeki, Tual Bahçekent kapsamında bulunan bazı parsellerde kısmi tasfiye rakamlarında revizyona gitmiştir. Buna göre, arsa satışı karşılığı satış toplam geliri 884mn TL’den 883mn TL’ye, arsa satış karşılığı şirket payı gelir oranı %24.56’dan %24.64’e ve arsa satış karşılığı şirket karşılığı toplam geliri 217mn TL’den 205’ye revize edilmiştir.

KORDS: Kordsa Axiom Materials’ın %95.86 hissesinin 178.3 milyon dolara satın alım işlemini tamamladı. Axiom Kordsa’nın finansallarına 3. çeyrekten itibaren konsolide olacak ve 2019 yılı için FAVÖK’e etkisinin %3, 2020 için de %8 olmasını bekliyoruz.

Oyak Yatırım sitesine gitmak için buraya tıklayınız!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*