QNB Finansbank konut kredisi faizlerinde indirim yapti

onb finans bank resmi
onb finans bank resmi

QNB Finansbank faiz oranlarını düşürmeye devam ediyor.

En son 8 Temmuz’da faiz oranlarını düşürerek müşterilerinin yüzünü güldüren banka, 19 Temmuz’da tekrar faiz oranlarında düşüş yaptı. Bu yaptığı düşüşle %1,84 olan konut kredisi faiz oranı %1,75’e düştü. Finansbank, bu yaptığı düşüşle 15 yıl vadeli faiz oranlarının da %2’nin altına gerilemesine sebep oldu. QNB Finansbank, yaptığı bu kampanya ile 10 yıl vade ile konut kredisi çeken müşterileri için konut kredisi faiz oranını %1,84’ten %1,75’e düşürdü. 10 yıldan daha fazla vade ile çekilen konut kredilerinde ise faiz oranları %2’nin altına düşerek %1,93’e geriledi. Bu kampanyanın konut almak isteyen müşterilerine kolaylık sağlayacağını ve her zaman müşterileri için en kolay ödeme şeklini seçtiklerini belirten Finansbank yetkilileri, faiz oranlarının daha da düşebileceğinin sinyallerini verdi.

QNB Finansbank Konut Kredisi Faizleri Düştü 19 Temmuz 2019 itibariyle 10 yıl vadeye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranları 10 puan düşerek %1,75 oldu. Peki, QNB Finansbank tarafından konut kredileri nasıl hesaplanıyor? Bu soruyu ufak bir örnek;

Mesela 100.000 TL değerinde bir kredi için konut kredisi hesaplandığında 10 yıl vade ile alındığında aylık 2 bin TL ve toplam geri ödenecek tutar da 240 bin TL oluyor. Bu değerler bir önceki faiz oranlarında daha fazlaydı. Mesela tekrar 100.000 TL tutarında bir kredi olsun Eski faiz oranlarına göre aylık ödemesi 2.700 TL ve toplam geri ödenecek borç da 270.000 TL olacaktı. Ek Kredi Masrafları Konut kredisinde yapılan bu kolaylığın yanında bir de QNB Finansbank’ın ek olarak uyguladığı kredi masrafları merak ediliyordu. Bu konuda da ek olarak 700 TL ile 2500 TL arasında ekspertiz ücreti, 117 TL ise taşınmaz rehin ücreti ve kredinin %0.5’i kadar da kredi tahsis ücreti banka tarafından isteniyor. Fakat bu ücret tarifesi müşterilerin durumuna göre de değişebilmektedir.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*