TOKİ Aliağa ve İzmir TOKİ Kura Sonuçları Açıklandı

cekılıs toki
cekılıs toki

İzmir Aliağa TOKİ evleri konut projesi ile ev almaya hak kazanan kişiler çekiliş sonucu belirlenecek. Sonuçlar sitemiz üzerinden ilan edilecek olup, aynı zamanda aşağıda yer alan şekillerde TOKİ internet sitesi ve müşteri hizmetleri telefon numarası üzerinden de öğrenebilirsiniz. Çekiliş sonuçları aşağıdadır:

TOKİ İzmir Aliağa 2+1 Başvuru Listesi ve TOKİ Çekiliş Numaraları

TOKİ İzmir Aliağa 3+1 Başvuru Listesi ve TOKİ Çekiliş Numaraları

İZMİR 2019 ALİAĞA TOKİ ÇEKİLİŞ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

İzmir Aliağa TOKİ evleri  kura sonuçları isim listesine ulaşmak isteyen kişilerin TOKİ Müşteri hizmetleri 444 86 54 numaralı telefonu aramaları yeterli olacaktır. Telefon görüşmesinde kura sonuçları bölümünden kimlik numaranız ile adınıza konut isabet edip etmediğini öğrenebilirsiniz.

İnternetten TOKİ kura sonucu sorgulama hizmeti almak isteyen kişiler ise altta yer alan linki tıklayarak TOKİ kura sonucu sorgulama ekranı üzerinden yine kimlik numarası ile TOKİ kura sonucu sorgulama hizmetinden yararlanabilmektedir.

SATIŞ SÖZLEŞMESİ NASIL OLUR?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.C Ziraat Bankası A.Ş’nin Aliağa Şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklardır.

Sözleşme imzalama aşamasında;
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Eskişehir il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge, (3+1 konut tipi hariç)

2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.500 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

TOKİ OTURMA KOŞULLARI NELERDİR?

2+1 konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemeyeceklerdir.

Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilecektir.

3+1 konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 1 (bir) yıl sonrasına kadar devredemeyeceklerdir.

 

TOKİ HAK SAHİBİ OLAMAYANJLARIN ÜCRET İADESİ NE ZAMAN?

Belirlenen tarihlerde yapılan kuralar neticesinde hak sahibi olamayanlara yatırdıkları başvuru bedeli geri iade ediliyor. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 (iki) iş günü sonrasında T.Halk Bankası yetkili şubelerinden geri alabilecektir.

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLEBİLİR Mİ?

Alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir.

Standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdaremiz inisiyatifindedir.

TOKİ’den ev alabilmek için gerekli şartlar;

  •  TC vatandaşı olmak.
  •  Ev almak istediğiniz bölgede 1 yıldan fazla bir süre oturmuş olmak
  •  Daha önce TOKİ’den ev almamış olmak
  •  Üzerinize ait bir mal varlığının bulunmaması
  •  Aylık net gelirinizin 2600 lirayı geçmemesi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*