TOKİ Satış Oranlarında Düşme Yok!

Omer Bulut
Omer Bulut

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Afyonkarahisar’da basın mensupları ile bir araya geldi. TÜİK verilerine göre konut satışlarında yaşanan düşüşü değerlendiren Bulut, TOKİ kapsamında gerçekleştirilen projelerin satışında herhangi bir düşmenin söz konusu olmadığını açıkladı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan konut satış oranlarındaki düşüş hakkında açıklamalarda bulundu. Bulut, “TOKİ uygulamaları kapsamında, bizim konut satışlarımızda herhangi bir düşme söz konusu değil”. diyerek, satışa sundukları konutların genellikle kurayla satılan konutlar olduğuna dikkat çekti.

TÜİK’in geçtiğimiz gün açıkladığı verilere göre; konut satışlarında haziran ayı itibarıyla geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %48,6 oranında bir düşüş yaşandığı belirlenmişti. Türkiye’deki konut satışlarına ilişkin açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “TOKİ uygulamalarındaki bizim konut satışlarımızda herhangi bir düşme söz konusu değil. Hatta, bizim satışa sunduğumuz konutlar, genellikle kurayla satılan konutlardır.” ifadelerini kullandı. Bulut, Afyonkarahisar Belediyesi termal otelinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, TOKİ’nin artık yatay mimariyi ve mahalle kültürünü odak noktası haline getiren projeler tasarlayıp uyguladığını kaydetti.

50 Bin Sosyal Konut Projesine Başlanıyor

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna müjdelenen 50 bin sosyal konut projesi hakkında da açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bu doğrultuda 50 bin sosyal konutun talep toplamalarında sona geldiklerini belirtti. Söz konusu için çekilecek olan kuraların 19 Ağustos tarihi itibarıyla tamamlanacağına dikkat çeken Bulut, 15 bine yakın inşaata da bir yandan başladıklarını ifade etti. “50 bin sosyal konutun inşallah inşaatına başlamış olacağız. Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın önümüzdeki süreçte hem sosyal konut hem de kentsel dönüşüm noktasında hedefleri var.” açıklamasını yapan Bulut, basın mensupları aracılığıyla söz konusu hedefler doğrultusunda yeni konut projelerine de devam edileceğini duyurdu.

Bütün Projelere Yüksek Talep Var

Basın mensupları arasında bir gazetecinin TÜİK verilerine göre Türkiye’deki konut satışlarına bağlı olarak TOKİ’nin konut projelerinin satışlarında bir düşüş olup olmadığını sormasına yanıt olarak Başkan Ömer Bulut, “TOKİ uygulamalarındaki bizim konut satışlarımızda herhangi bir düşme söz konusu değil.” açıklamasını yaptı. Türkiye’deki konut satışları da Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından ortaya konulan verilerden oluştuğunu hatırlayan Bulut, konut satışlarını sadece tapu üzerinden yapılan işlemlerden ibaret değil, satış sözleşmeleri açısından da değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “TOKİ olarak zaten şu anda bizim satışa çıkıp da çok talep görmeyen projemiz olmadı.” diyen Bulut, bütün projelere yüksek oranda bir talep olduğunun altını çizdi.

Afyonkarahisar’a “Millet Bahçesi”

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Afyonkarahisar’da Mısri ve İmaret camilerinin etrafındaki kentsel dönüşüm çalışmalarına yakın zamanda başlayacağının müjdesini verdi. Afyonkarahisar’a yapılacak konut yatırımları ve projelerden bahseden Bulut, “Afyonkarahisar’da sosyal konut ve diğer yatırımlar açısından projelerimiz oluyor. Bu bağlamda burada devam eden yatırımlarımız da var.” açıklamasında bulundu. Bunun yanında yıl sonuna kadar ihalesinin tamamlanması düşünülen Millet Bahçesi hakkında da görüşlerini ifade eden Bulut, “Millet Bahçesi inşaatı, inşaat mevsimine de denk gelirse yıl sonu ya da gelecek yılın başında başlamış olacağız.” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*