TSO BAŞKANI MESCİER’DEN FİLYOS AÇIKLAMASI

TSO MEHMET MESCİER
TSO MEHMET MESCİER

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Zonguldak’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 100 yılın projesi olarak nitelendirilen ve ekonomiye büyük katkı vermesi beklenen Filyos Liman Projesini de yerinde inceledi. 100 yılın projesi olarak nitelendirilen Filyos Liman Projesinde sona gelinirken, Karabük’ü özellikle de Kardemir’i yakından ilgilendiren liman işletmesi gibi konular netlik kazanmaya başladı.

Filyos Liman bölgesinde alt yapı ve parselasyon çalışmalarını TOSYALI firması yürütecek, tahsis konusunda ise yetki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında olacak.

Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier ile KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Soykan’dan oluşan Karabük heyeti de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Filyos Limanı ve Endüstri Bölgesi ile ilgili görüşlerde bulundular.

“ARSA TAHSİSİ BAKANLIK YETKİSİNDE OLACAK”

Karabük Heyeti olarak Bakan Varank’a açık ve net konuştuklarını belirten TSO Başkanı Mescier; “Filyos Liman Projesi’nin alt yapı çalışmaları ve işletilmesi ile ilgili bölgede KARDEMİR varken buranın TOSYALI HOLDİNG’e verilmesinin şehir eşrafında ve sanayicisinde büyük sıkıntı oluşturduğunu Sayın Bakana söyledik. Sayın Bakan Mustafa Varank’tan aldığımız cevap da; ‘Buranın öncelikle parselasyon ve alt yapı çalışmaları, özetle fabrika kurulabilir hale getirilmesi önemli. Bu anlamda Tosyalı Grubu bunu üstlendi. Arsa tahsisleri Tosyalı’nın yetkisinde olmayacak.Tek yetkili Bakanlık olacak’dedi ve Karabük’ün bundan zarar görmeyeceğini ifade etti.”dedi.

ARSA BEDELLERİ TOSYALI’YA ÖDENECEK

Filyos Liman Bölgesinin Organize Sanayi Bölgesi mantığında işletileceğini söyleyen Başkan Mescier; “Bakan Varank heyetimize, ‘Filyos Liman bölgesinde alt yapı ve parselasyon çalışmalarını yapacak olan TOSYALI firmasına, arsaların yatırım yapılabilir hale getirilmesi için TOSYALI firmasının harcadığı bedellerin metre kare başına düşen tutarı belirlenip yatırım yapacak firmalar tahsis bedeli adı atında bir bedel ödeyecek. Arsaların tahsisi konusundaki karar verecek olan tek yetkili mercii Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır. Bu durum burada yatırım yapacak sanayicimize dezavantaj getirmeyecek. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ortada ve bu yöntem daha hızlı bir yol aldıracak yöntem’ İfadelerini kullandı” dedi.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*