Türkiye’nin her yerinde ulaşım için tek kart dönemi başlıyor

ulaşım kartı
ulaşım kartı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yeni Türkiye Kart uygulaması ile ülkenin her yanında toplu taşıma için tek kartın yeterli olacağını açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yıl sonuna doğru çıkması beklenen Türkiye Kart ile ülke genelindeki tüm metro, otobüs ve vapur ulaşımı sağlanabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın açıklamalarına göre yıl sonuna kadar 7 pilot ilde uygulaması  başlayacak olan Türkiye Kart ile Türkiye’nin ulaşımda tek kart dönemine geçeceğini bildirdi.

Pilot Uygulaması Başlanacak olan İller için PTT ile anlaştıklarını duyuran Turhan,  hangi illerde başlayacağını açıklamalarında şu şekilde ifade etti: “Bu kapsamda PTT gerekli çalışmaları sürdürüyor. Projenin 2019 yılı sonuna kadar Konya başta olmak üzere Ankara, İstanbul, Bursa, Kayseri, Kahramanmaraş ve Düzce illerinde uygulamaya alınmasını planlamış bulunuyoruz ve bu doğrultuda da hızla ilerliyoruz. Türkiye Kart, vatandaşların ulaşım hizmetlerine tam entegrasyonunu gerçekleştiren daha uygun şartlarda tek kart üzerinden bütün hizmetlerin satın almasını sağlayan önemli bir proje. Vatandaşımız, tüm Türkiye’deki kara, hava ve deniz yolu ulaşım araçlarını Türkiye Kart ile kullanabilecek ve bu tek kart sayesinde vatandaşımızın hayatı kolaylaşacak.”  dedi.

Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması halinde sistemin diğer illerde de kısa sürede kullanımına başlanmasını beklediklerini belirtti.

Tek Kartla Türkiye’deki Toplu Taşıma Araçlarına Binilebilecek

Uygulamanın başlaması ile birlikte tek kart ile ülkedeki tüm toplu taşıma araçlarından yararlanılabilecek. Metro, otobüs, vapur, izban  gibi araçların hepsinden ülkenin neresinde olunursa olunsun bu kartla ile birlikte şehir değiştirenler de artık yeni bir kart almak zorunda kalmayacak.

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*