YAHYA KEMAL’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SEVİNCİ

kagithane yahya kemalde donusum basladi
kagithane yahya kemalde donusum basladi

Yahya Kemal Mahallesi sakinleri, bölgede başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla evlerinin yenileneceği sevinçi yaşıyor.

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi´nde 22 Nisan Pazartesi Günü saat 14.00 sularında Akıcı Sokak´ta istinat duvarının yıkılması sonucu toprak kayması meydana gelmişti, Kağıthane Belediyesi ve AFAD ekipleri hemen olayın yaşandığı bölgeyi güvenlik çemberine alarak civarda bulunan bina sakinlerinin evlerinden tahliyesini sağlamıştı. İstinat duvarının yıkılmasından kısa bir süre sonra alanda bulunan 4 katlı bir bina çökerken hemen yanındaki bina ise güvenlik riski oluşturduğu gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkılmıştı. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu evlerden vatandaşlar ve evcil hayvanlar zamanında tahliye edildiği için olayda hiçbir can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde Kağıthane Belediyesi’nin alanda başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 123 bina riskli yapı olarak tespit edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla daha sonrasında bölge riskli alan olarak ilan edildi ve bunun ardından kentsel dönüşüm çalışmaları bölgede hızlandı.

Bugüne kadar kentsel dönüşüm kapsamındaki 3 aylık sürede 40’ın üzerinde binanın yıkımı gerçekleştirilirken evleri yıkılacak veya yıkılan daire sahiplerine, Bakanlık tarafından taşınma ve kira yardımı yapılıyor. Bu süreçte ev sahiplerine 36 ay 1.500 TL kira yardımı, kiracılara ise bir kereye mahsus olmak üzere 3.000 TL taşınma yardımında bulunuluyor.

’Cumhurbaşkanımız Projeye Sahip Çıktı‘

Bölgedeki ev sahiplerinden Enver Tanrıverdi isimli vatandaş; ‘’ 50 senedir bu mahallede yaşıyorum. Cumhurbaşkanımız sağolsun projeye sahip çıktı. Şu anda çalışmalar iyi gidiyor. Belediye Başkanımız da her gün buraya ekipleriyle, mimarlarıyla gelerek bizimle yakından ilgileniyor. ‘Ne kadar çabuk çıkarsanız o kadar süreci çabuk sonuçlandırırız’ diyor. Herkeste evlerini boşaltıyor. Süreçten memnunuz.’’ dedi.

Başkanımızın Söz Verdiği Şekilde Süreç Devam Ediyor

Bir diğer ev sahibi Mikail Molkoç ise; ‘’ Şu ana kadar her şey belediye başkanımızın söz verdiği şekilde devam ediyor. Nasip olursa, evlerimiz yıkıldıktan sonra yeni evlerimize kavuşmayı bekliyoruz. Devletimizin söz verdiği şekilde taşınma ve kira yardımlarını aldık. ‘’ şeklinde konuştu

Yıkılan binalardan birinde oturan Abdullah Karahasan ise şöyle konuştu: “Yaklaşık üç ay önce, istinat duvarının kayması nedeniyle kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Bizde bu projeden çok memnunuz. Devletimizin sayesinde bizler de yeni evlerimizde oturacağız.  Devletimiz, buradaki proje ile çok iyi çalışmaktadır. Biz özellikle Kağıthane Belediye Başkanımız Mevlüt Öztekin’e çok teşekkür ediyoruz. Projeyle çok yakından ilgilenerek her gün gelip bakıyor. Valiliğimiz, bakanlığımız sayesinde çok güzel bir proje olacak. Halk olarak biz mağdur olmadık. Devletimiz bize her türlü yardımı yapıyor” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*