Bankalarda Konut kredisi yapılandırma işlemleri nasıl yapılır?

Bankalarda Konut kredisi
Bankalarda Konut kredisi

Konut kredisi transferinde bankaların düşük faiz oranlarına sahip olması Konut Kredisi almış olan vatandaşları düşündürüyor. Bankalarda Konut kredisi bir dönem 2 seviyelerine kadar artan faiz oranlarıyla kredi kullanımları büyük ölçüde azalırken azalan kredilerden dolayı hızla durgunlaşan krediler konut sektörünün hareketlenmesi için çeşitli tedbirler alan hükümet, kamu bankalarıyla konut kredisi faiz oranlarını %1’in altına çekti.

Yüksek faiz oranları ile kredi alanlar şimdi de kredi borçlarını bu bankalar aracılığıyla transfer ederek faiz avantajından faydalanmak istiyor. Daha önce kullanılan kredilerin %0,99 faiz oranıyla Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Vakıf Katılım ya da Ziraat Katılım Bankası’na transferiyle büyük ölçüde avantaj elde edebilmek mümkün. A bankasından B bankasına konut kredisi aktarması yaparken dikkatli olunması gereken nokta ise iki kredi arasında faiz açısından elde edeceğiniz kar oranı. Karlı olduğunuzu hesaplamanız gerekiyor. Şuanda elinizdeki krediyi transfer edeceğiniz bankada ödeyeceğiniz faiz tutarı bazı durumlarda ödemeniz gereken %1 veya %2 erken kapama cezasını aşıyorsa kredi transferini yapmalısınız.

A Bank’tan B Bankası’na kredi transferi yaparken kredi taksitlendirmesinde de değişiklik yapabilir ve kredi taksitlendirme seçeneğinizi daha da aza indirebilirsiniz. Bu da aylık ödemelerde daha az zorlanacağınızı garantiler. Faiz indirimi ile oldukça avantajlı hale gelen 3 kamu bankasına Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank transfer yapılmalı.

Transfer yapan Bankaların listesi;

Akbank, Altenatifbank, Anadolubank, Denizbank, QNB, Finansbank, Şekerbank, Tekfen Bank, ICBC Turkey Bank A.Ş. ING Bank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Ziraat Bankası Emlak Bankası, Garanti Bankası (Garanti BBVA), Halkbank (Halk Bankası), İş Bankası Vakıflar Bankası (Vakıfbank), Yapı ve Kredi Bankası.

Hangi bankalar Konut Kredisi transferi yapıyor?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’a konut kresii transferi yaparsanız oldukça karlı çıkıyorsunuz. Çünkü bu bankalar diğer bankalardan daha az faiz oranına sahip. Faizsiz bankacılık sloganı ile hareket eden bu iki katılım bankası (Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım) %0,99 kar oranı ile birlikte 180 aya kadar taksit seçeneği ile Konut Kredisi transferi seçeneğini sizlere sunuyor.

Kredimi başka bankaya taşımak istiyorum

Kredinin çekildiği bankalar kredinin erken kapatılması durumunda belirli bir kesinti yapıyor ve erken ödeme cezası olarak krediyi bir kerede ödemek isteyenlerden ücret alıyor. Erken ödeme cezası yaklaşık olarak %1 veya %2 civarında. Tüm bu ödeme ve ceza ücretleri dahil olunca tüketicinin krediye toplam maliyeti verilen faiz oranlarından avantajlı ise refinansman olarak yani konut kredisi transferi yapılabiliyor.

Konut Kredisi transfer ve taşımada gerekli evraklar neler?

Bankalar, taşıma ve transfer kredilerinde de konut kredisinde talep ettikleri fiyatları yeniden istiyorlar. Dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücretleri gibi konuların da konut kredisinden bir farkı bulunmamakta. İstenen belgeler ise şu şekilde;

  • Krediye konu olan ve satın alınacak olan konutun tapusunun fotokopisi,
  • Kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet vb.)
  • Aylık gelir belgesi.
  • Son 3 ay içinde alınan ikametgah belgesi veya son 3 ayda adınıza düzenlenmiş olan elektrik, su, doğalgaz, telefon faturası da istenebilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*