Bankalardan Asgari Ücretliye ne kadar kredi çıkar?

Bankalardan Asgari Ücretli
Bankalardan Asgari Ücretli

Bankalardan Asgari Ücretli kredileri müşterilerine verirken müşterilerinin aylık gelirlerine yani maaşlarına dikkat ederler. Bu bankaların güvencesidir. Kişinin aylık geliri arttığı taktirde doğru orantılı şekilde bankanın vereceği kredi miktarı da artmaktadır.

Bankalardan Asgari Ücretlinin aylık gelirin yarısını %50’sini ödeme olarak alabileceğini belirtmektedir. Bankalardan Asgari Ücretli bu belirtilen rakam haricinde mal teminatı gösteren müşterilere ise verilebilen kredi miktarı artmaktadır.

Kredi Limiti Nasıl Hesaplanır?

Bankalar kişilere kredi verirken, mevzuatları gereği müşterilerinin aylık gelirinin %70’inden daha fazla ödeme alamamaktadır. Bu mevzuat gereği için bankalar müşterilerinden aylık gelirlerinin %50’si kadarını ödeme almayı tercih ediyorlar. Müşteri eğer mal teminatı göstererek kredisini ve ödemesini arttırmak isterse banka yetkilileri yardımcı olmaktadır. Hesaplama konusunda sosyal platformlar haricinde vadeye göre faiz oranlarına bakılıp aylık gelirin %50si ile birlikte hesaplanabilir.

Taşıt Kredisi Taşıt kredisi alacaklar için;

Araç 50 bin TL altında ise taşıt bedelinin %70 kadarını kredi olarak banka müşterilerine sunabilir. Şayet araç 50 bin TL üzerinde ise taşıt bedelinin %50’sine kadar kredi kullanabilmek mümkündür.

2000 lira gelir için taşıt kredileri;

2 bin TL’ye 12 ay vadeli 12 bin TL taşıt kredisi 2 bin TL’ye 24 ay vadeli 24 bin TL taşıt kredisi 2 bin TL’ye 36 ay vadeli 36 bin TL taşıt kredisi 2 bin TL’ye 48 ay vadeli 48 bin TL taşıt kredisi Konut Kredisi Konut kredisi çekerken vade sistemi diğerlerine göre biraz daha farklı işlemektedir.

Vadeyi diğerlerine göre çok daha uzun tutmak mümkündür. 120 aylık konut kredisi vadesiyle en uzun vade 10 yıllıktır. Ödeme aylık gelirin %50’sine kadar ayarlanmaya çalışılır.

2000 bin lira için Konut Kredisi;

2 bin TL’ye 24 ay vadeli 24 bin TL konut kredisi 2 bin TL’ye 48 ay vadeli 48 bin TL konut kredisi 2 bin TL’ye 72 ay vadeli 72 bin TL konut kredisi 2 bin TL’ye 108 ay vadeli 108 bin TL konut kredisi 2 bin TL’ye 120 ay vadeli 120 bin TLdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*