Salda Gölü Millet Bahçesi Tartışmalarına Son

Burdur Salda Gölü
Burdur Salda Gölü

Salda Gölü Millet Bahçesi ihalesi gerçekleşti. Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi sayesinde Salda Gölü, koruma altına alınacak. Burdur Salda Gölü son yılların gözdesi oldu, aynı zamanda son günlerin tartışma konusu. Salda Gölü Millet Bahçesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Göl ve çevresi için ‘Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi’ hazırladı. Salda Gölü Millet Bahçesi Projesi için ihaleye çıkıldı, yedi firma teklif verdi. Önceki gün gerçekleştirilen ihale, ismi açıklanmayan bir firmaya verildi.

Salda Gölü Millet Bahçesi Yapılacak

Salda Gölü Millet Bahçesinin yapımına başlanacak. Herkesin merak ettiği konu ise Salda Gölü zarar görecek mi? TOKİ’nin projesine göre bölgenin doğal güzelliği korunacak, çevresinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyecek. Millet bahçesinin amacı, son yıllarda artan yoğun ziyaretçi baskısı sebebiyle oluşan tahribatın azaltılması amaçlanıyor.Salda Gölü Millet Bahçesi , kumsala yaklaşık 300 metre mesafede inşa edilecek. Burada günübirlik ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal donatılar yer alacak. Böylelikle “Türkiye’nin Maldivleri” diye adlandırılan Salda Gölü, hem gelecek nesillere aktarılacak hem de buradaki hayvan popülasyonu koruma altına alınacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü’nü Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı ilan etmişti. Salda Gölü Millet Bahçesi Dört bin 400 hektarlık korunan alan, gölün bütün çevresini kapsayacak şekilde 29.500 hektara çıkarılmıştı. Bu karar ile bölgedeki insan kaynaklı olumsuz izler, birer birer silinmeye başlandı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*