Çeşme Alaçatı Havalimanı İnşaatı Çalışmaları başladı

Çeşme Alaçatı Havalanı
Çeşme Alaçatı Havalanı

Çeşme Alaçatı Havalimanı sadece genel havacılık, sportif ve amatör havacılık ile uçuş eğitimi faaliyetlerine hizmet verecek olan Çeşme Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havalimanı projesinin inşaatına başlandı. Çeşme Alaçatı Havalimanın
amaçlarının Türkiye’ye nitelikli bir havalimanı kazandırmak olduğunu ifade eden Terminal Yapı ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Delimollaoğlu, şunları söyledi: “6 Haziran 2018 tarihinde sözleşme imzalanmış olup, çalışmalar ulusal ve uluslararası standartlara ve mevzuatlara uygun olarak iş programı dahilinde devam etmektedir.

Çeşme Alaçatı Havalimanı işletmeye geçtiğinde öncelikle bölgenin dünya turizmine tanıtımı, en üst segment turistin bölgeye çekilmesi ve tüm yıl erişilebilir olması sayesinde, 90 güne sıkışmış olan mevcut turizm sezonunun 150-180 güne uzaması ile bölgeye en az 200 bin ilave geceleme desteği sağlanacaktır.

Alaçatı Havalimanı’nın projesi revize edilecek

Çeşme Alaçatı Havalimanı ile beraber turizmin de artacağını ifade eden Delimollaoğlu “Bununla ilgili uluslararası sektör lideri saygın firmalar ile gerekli anlaşmalar yapılmış durumdadır. 2020 de gelir paylaşımı yapılacak olup garanti gelir haberlerde yazdığı gibi 1milyar 400 milyon dolar değil, ilk 12 yılın toplamında sadece14 milyon Euro’dur. Projenin 25 yıllık işletme dönemindeki etaplar tamamlandığında toplam 120 milyon Euro tutarında yatırım gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği Çeşme Alaçatı Mahallesi’ne yapılması planlanan Ekrem Pakdemirli Havalimanı projesinin ihalesi, 20 Nisan 2018 tarihinde yapıldı. 5 firmanın teklif verdiği ihaleyi, İstanbul merkezli bir firma kazandı. 18 milyon 900 bin Euro yatırım yapacağı açıklanan şirketin, buna karşılık havalimanını 25 yıl işletmesi planlandı. Havalimanının 2020’de genel havacılığa hizmet vermeye başlaması beklenirken, DHMİ şirketten proje revizyonu istedi. Şirket yetkilileri, proje iptalinin söz konusu olmadığını, yeni kamulaştırmalara ihtiyaç duyulmaması için çalışma sahasının revize edildiğini ve son halinin DHMİ’ye sunulduğunu bildirdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*