Devlet Suriyelilere TOKİ Aracılığıyla Bedava Ev Veriyor İddialarına Bakan Soylu’dan Açıklama

Devlet Suriyelilere TOKİ
Devlet Suriyelilere TOKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu bir açıklama ile Suriyelilere TOKİ ile bedava ev veriliyor iddialarına yanıt verdi. Bakan Süleyman Soylu konuşmasında maaş ve burs iddialarına da yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündemin en çok konuşulan konu başlığı Suriyeliler ile ilgili açıklama yaptı. Bu konuda basın ve sosyal medya üzerinde konuşulan iddialar hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu bu konuda bilgi kirliliği olduğunu söyledi.

SURİYELERE MAAŞ VE BEDAVA EV İDDİALARI

İçişlleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeliler konusunda yapmış olduğu konuşmasında ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi. Bu konuda iftiralarında olduğunu ifade eden Süleyman Soylu maaş, burs ve bedava ev iddialarına dair şu sözleri kamuoyu ile paylaştı.

”Suriyelilerin devletten maaş aldığı, hastanelerde öncelikli bakıldığı, Suriyeli öğrencilere devletten bin 200 TL burs verildiği, TOKİ’den bedava ev verildiği, üniversitelere sınavsız kabul edildikleri, araçlarında MTV’den muaf oldukları, Suriyelilerin devlet memurluğuna alındığı, özellikle seçim dönemlerinde Suriyelilerin gelişi güzel vatandaş yapıldığı gibi pekçok asılsız iddia ile karşı karşıya kalıyoruz. ”
Konuşmasında ayrıca Suriyelilere bedava su verildiği yönündeki sosyal medya iddialarını değerlendiren Süleyman Soylu, sosyal medyada paylaşılan o fatura fotoğrafında ‘kullanım miktarı düşük olduğundan su kullanımının faturalandırılmadığı’ ibaresi olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu konuşmasında 92 bin 280 Suriyeli’ye Türk vatandaşlığı verildiğini bunun 47 bini yetişkin, 45 bin 280’i çocuk olduğunu açıkladı.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*