Emlak Sektörü Canlanmaya Başladı.

Emlak Sektörü Canlanmaya Başladı
Emlak Sektörü Canlanmaya Başladı

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına indirmesiyle birlikte taleplerini erteleyen konut alıcılarının harekete geçmeye başladığını belirten İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, hafta sonunda satış ofislerinde yoğun hareketlilik beklediklerini söyledi. Merkez Bankası’nın faiz indiriminden sonra Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın kredi faizlerinde indirme gitmesi reel sektör temsilcilerini ekonominin hareketlenmesi yönünde umutlandırdı.

Emlak Sektörü Canlanmaya Başladı.

Üç kamu bankasının 180 ay vade ve 500 bin liraya kadarlık kullanımda aylık konut kredisi faiz oranını % 0.99’a indirmesi gayrimenkul sektörünün bir anda hareketlenmesini sağladı.

Konut kredi faizlerindeki indirimin sektöre canlılık getireceğini belirten ve ilk günden taleplerin gelmeye başladığını dile getiren İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, satış ofislerinde telefonların hiç susmadığını, insanların faiz oranlarını ve satış fiyatlarını sormaya başladıklarını, hafta sonunda projelerin satış ofislerine gelen ziyaretçi trafiğinde belirgin artışlar beklediklerini söyledi. Kamu bankalarının faiz indirimlerine önümüzdeki günlerde özel bankaların da destek vermesi bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*