Garanti BBVA Konut Kredisi Kampanyası

Garanti BBVA Konut Kredisi
Garanti BBVA Konut Kredisi

Garanti BBVA Konut Kredisi müşterilerine avantanjlı geri ödemeler ve uygun faiz oranları sunar. Böylece müşteriler, yeni evlerini alırken zorlanmazlar. Siz de kiracı olmaktan artık sıkıldıysanız, benim de bir evim olsun diyorsanız Garanti BBVA konut kredisi kullanmanın tam zamanı. Garanti BBVA Konut Kredisi taksit seçenekleri şu şekilde sıralanabilir: Garanti BBVA Konut Kredisi ile özel taksit ayarlaması yapabilirsiniz, Taksitleri azaltabilirsiniz, Faizlerini güncelleyebilirsiniz, Ben ne ödeyeceğimi bileyim, taksit miktarım hiç değişmesinde derseniz, taksitleri değişmeden ödeme yapabilirsiniz.

Garanti BBVA’dan konut kredisi özellikleri

Konut kredisi TL cinsinden kullanılabilir.
En uygun ödeme planını kendiniz belirleyebilirsiniz.
Satın almak istediğiniz evin bedelinin en fazla yüzde 80’inine kredi kullanabilirsiniz.
Teminat olarak krediye konu olan ev gösterilir.
Kredi yalnızca mesken alımlarında geçerlidir.
Krediyi yalnızca gerçek kişiler çekebilir.
Kredi vadesi en fazla 240 ay olabilir.
Genel koşul olarak kefil gösterilmesi zorunlu değildir.Fakat banka gerekli görüyor ise kefil talebinde bulunabilir.
Erken ödeme yapmak isterseniz bankaya masraf ödemeniz gerekir.

Garanti BBVA Konut Kredisi %1,49 faiz oranıyla

Garanti BBVA’dan konut kredisi başvuru sonuçlanması en geç 24 saat yani bir iş günü içerisinde olur. Başvuruların değerlendirilmeye alınması için gerekli olan belgelerin banka şubelerine iletilmesi gerekmektedir.

Eğer başvurunuz olumlu olursa, satın alınması planlanan konuta eksper gönderilmektedir. Eksper mümkünse kredi başvurunun sonuçlandığı gün ya da en geç bir sonraki gün eve gönderilmelidir.

Eksper işlerini bitirdikten sora, satın alınan konutun kredi için ne kadar uygun olduğu değerlendirmesi yapılır. Karar verilirken SPK ve BDDK lisansına sahip olan şirketler tarafından hazırlanan ekspertiz raporu örnek alınır. Buna göre nihai karara varılır. Bütün bu işlemlerin tamamlanması ortalama 3 gün sürer.

Garanti BBVA’dan konut kredisi başvurusu için gereken belgeler

Nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaport,
Maaş bordrosu ya da vergi levhası,
İkametgah belgesi,
Kat irtifakı tapusu,
Yapı kullanım izin belgesi,
İnşaat ruhsatının fotokopisi,
Başvuru formu.

Garanti BBVA’dan konut kredisi başvuru yapmak için:

444 38 46 hatlı numarayı arayabilir, Size en yakın Garanti BBVA şubesini ziyaret edebilir,
Bankanın internet bankacılığını ziyaret edebilirsiniz. İlk aşamada başvuru yaparken yalnızca TC kimlik no vermeniz yeterli olacaktır. Daha sonrasında başvuru formunda yer alan bilgileri dolduracaksınız, tapu ve gelir belgesi beyan edeceksiniz.

Garanti BBVA’dan konut kredisinde yaptırılması zorunlu sigorta türleri 

Deprem sigortası,
Konut sigortası,
Bireysel yaşam sigortası.
Konut sigortası, hem bina hem de binanın içinde yer alan eşyaların güvenceye alınmasını sağlar. Sigorta kapsamına göre sigorta bedeli değişir. Konut sigortası ile birlikte:

Cam kırılmalarında zarar karşılanır,
Hırsızlıkla çalınan eşyalar güvence altına alınır,
Sigorta dahilinde yardım hizmetleri verilir. Çilingir, cam tamiri, elektrik, su tesisatı gibi…
Grev ve halk hareketleri olması halinde, sigorta bedelinden yüzde 5 kesinti yapılır.

Garanti BBVA’dan konut kredisinden faydalanmak isteyen kişiler için gereklilikler

Kredi başvurusunda bulunan kişi en az 18 yaşında olmalı,
Kredi sicili temiz olmalı,
Kredi notu riskli aralıkta yer almamalı,
Maaş üzerinde haciz bulunmamalı,
Mevcut borç bulunmamalı,
Bankaya resmi belgelerle sabit ve düzenli gelir gösterilebilmeli,
Gerekmesi halinde ek teminat verilebilmelidir.

Garanti BBVA’dan konut kredisinden faydalanmak için gelir miktarı kullanılmak istenen kredi toplam tutar ve aylık taksit miktarına göre değişiklik göstermektedir. Genel mantık kredi kullanan kişinin aylık ödemesi gereken tutar ile, aylık geliri arasında anlamlı bir orantı olmasıdır.

Örnek vermek gerekirse, aylık taksit tutarı bin TL olan bir kişinin, aylık geliri 500 TL olamaz. Genel olarak bankalar, aylık taksit miktarının aylık gelir ile kıyaslandığı zaman yarısı tutarında olmasını isterler. Örneğin: aylık taksit miktarı bin TL ise, kişinin aylık geliri en az 2 bin TL olmalıdır.

Garanti BBVA’dan konut kredisinden faydalanmak için kredi notu riskli aralıkta yer almamalıdır. Bütün bankalar kredi verirken kredi notu değerine bakar. Bu not sizin geçmişteki bütün finansal hareketlerinize göre oluşturulur. Ödemelerinizi düzenli yaparsanız, borçlarınızı öderseniz, sürekli kredi talebinde bulunmazsanız kredi notunuz iyi bir değerde olur. Buna karşın, sürekli kredi başvurusunda bulunmak, borcu olmak, ödemelerini günü gününe yapmamak kredi notunun düşmesine neden olur.

Kredi vermek, banka içi risktir. Bankaların karşı tarafın ödeme yapacağından emin olması için kredi notu iyi bir göstergedir. Bu nedenle eğer herhangi bir bankadan kredi çekme niyetindeyseniz önce kredi notunuzun kaç olduğunu sorgulatın. Sorgulama işlemi için ortalama 8 TL sorgulama bedeli ödemeniz gerekir. Dilerseniz işlemi bankalardan dilerseniz doğrudan Findeks üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Kredi notunuz riskli aralıkta yer alıyorsa, kredi için başvuru yapmayın. Kredi notunuzu yükselttikten sonra deneyin.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*