İstanbul’da Ulaşım 24 saat olacak!

İstanbulda Ulaşım
İstanbulda Ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos’tan itibaren metro ve yoğun otobüs hatları başta olmak üzere tüm İstanbul’da toplu ulaşımın 24 saat üzerinden sağlanacağını açıkladı.

Cem Karaca Kültür Merkezi’nde İBB Metro İstanbul’un düzenlediği 24. Dönem Tren Sürücüsü Bröve Töreni’nde konuşan İmamoğlu, metronun İstanbul ulaşımı için en önemli unsur olduğunu belirtti.

İstanbul’un 24 saat yaşadığını söyleyen belediye başkanı İmamoğlu, “Bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden İstanbul ulaşımının sağlanmasını, özellikle metro hatlarında ve çok yoğun otobüs hatlarında 30 Ağustos gecesi, 00.00’dan sonra başlatacağız.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un henüz metroda eriştiği kilometre ve nüfusu bakımından ulaşmak istenilen yerde olmadığını belirterek, “Yerin altını son derece verimli kullanmazsanız ulaşımla baş etme şansınız bu tür büyük metropollerde pek de mümkün olmuyor. Bu açıdan metro bizim de yeni dönemde en fazla önem vereceğimiz ulaşım araçlarının başında geliyor.

Mutlaka metroya yüzlerce kilometreyi çok hızlıca katmamız, insanlarımızı bu sağlıklı ve güvenli ulaşım aracından faydalandırmamız gerekiyor. Bu sürecin lokomotifi olacağız ve en hızlı adımları bu alanda atacağız.” diye konuştu.

Kadınları yaşamın içine katmalıyız. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu “Göreve başlayan makinistlerden dördünün kadın olduğunu, her işe kota koyup kadınları ‘yaşamın içine katarak’ hayatı kolaylşatırmayı hedeflediklerini belirten belirtti.

“Bundan sonra benim özel talebim ve talimatımdır ki uygun her iş ortamına maksimum kadın katılımını sağlamak zorundayız. Kadın istihdamını çok önemsiyorum. Eminim ki buradaki 4 hanımefendi arkadaşım en az diğer beyefendi arkadaşlarım kadar yetenekli ve başarılı. Dolayısıyla fırsat tanımak lazım” diye konuştu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*