İzmir 46 saattir yanıyor!

İzmir saattir yanıyor
İzmir saattir yanıyor

Karabağlar’da başlayıp Menderes’e burdan Seferihisar’a uzanan yangının sönmesi için belediyelerimiz, orman ekiplerimiz, köylülerimiz hep beraber çalışmalarını sürdürüyor.

Olayları yakından takip eden ve çalışmalara katılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa kayalar yangın ile ilgili bilgi verdi. ”Sabaha kadar ekiplerimiz ile yangın alanında söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarına destek verdik. Günün ağırmasıyla da bu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hava şartlarının ve rüzgarın yön değiştirmemesi halinde öglen saatlerinde yangının kontrol altına alınması bekleniyor” dedi.

Çiğerlerimizin yanmasına sebep olan yangında ne yazık ki önemli bir bölüm zarar görmüş durumda. Çevre ilçelerimizde de etkili olan yangına başladığı ilk günden itibaren belediye araçları ve çalışanları ile müdahalede  bulunmaya devam ediyor.

Devam eden yangının, ağırlıklı olarak Beyler, Çamtepe, Efemçukuru, Gödence, Kuyucak ve Eski Orhanlı’da etkili olduğu görüldü. Yangının, dün akşam saatlerinde tedbiren boşaltılan eski Orhanlı köyüne 100 metre kala söndürüldüğü görüldü. Eski Orhanlı sakinleri, bu sabah saatlerinde yeniden evlerine döndü. Kuyucak’ta 15 hanede yaşayan 35 kişi ve Menderes Balaban köyünde yaşayanlar tahliye edildi. Tırazlı’da bir orman işçisi meteroloji istasyonunu korumak için ağaç keserken yaralandı.

Çevre ve Şehirçilik Bakan Bekir Pakdemirli, sabah yaptığı açıklamada, boşaltılan köylerle ilgili herhangi bir sorunun olmadığını ancak çeşitli yerlerde dört evin kısmen yandığını ifade etti.

İzmir hala yanmaya devam ediyor. Yangın henüz kontrol altına alınamadı. Pazar günü ögle saatlerinde başlayan yangda toplam 750 futbol sahası alan yanmış bulunmaktadır. 46 saattir yanmaya devam ormanlarımız kontrol altına alınamıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*