İzmir Küllerinden Doğacak!

orman yangını
orman yangını

Kent tarihinde yaşanan en büyük orman yangınlarından birinin yaralarını birlikte sarmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gel, gör, koru” diyerek tüm İzmirlileri davet ettiği buluşmanın detayları netleşti. 30 Ağustos 2019 Cuma günü saat 15.00’da başlayacak İzmir Buluşması ile “İzmir küllerinden doğacak”.

İzmirliler, 18 Ağustos Pazar günü Karabağlar’da başlayan ve 53 saat sürdükten sonra 5 bin hektarlık bir orman alanını etkilediği belirlenen yangının yaralarını hep birlikte saracak. Halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen İzmir Buluşmaları’nın dördüncüsü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in daveti üzerine “Ormanİzmir” başlığıyla yapılacak. Yoğun bir katılım beklenen toplantı, 30 Ağustos 2019 Cuma günü yangından etkilenen Efemçukuru Devedüzü Mevkii’nde yapılacak. Etkinliğin başlama saati ise 15.00.

Yangın yerinde piyano resitali

İzmir Buluşması’nın ardından dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, kısa bir konser verecek. Saatler 18.00’i gösterdiğinde ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü gündemle toplanacak. Toplantının yapılacağı alanda hazırlıklar yapılırken bölgedeki dokunun zarar görmemesi için de büyük özen gösterildi.

Henüz fidan dikimi yapılmayacak

Gerek fidan dikimi için gereken mevsim koşullarının oluşmaması gerekse alanın rehabilitasyon çalışmalarının sürmesi sebebiyle henüz bu aşamada dikim yapılmayacak. Bu konuda sosyal medya hesapları üzerinden gerekli duyuruları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, fidan dikimlerinin ilerleyen süreçte farklı etkinliklerle gerçekleştirileceği yönünde hatırlatmada bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden araçlar kalkacak

Yanan alanda yapılacak etkinliklere katılmak isteyenler için İzmir Büyükşehir Belediye önünden saat 13.00’den itibaren otobüsler kaldırılacak. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden otobüsleri kullanmak isteyen yurttaşların kayıt yaptırması için bir dijital form paylaşıldı. (Katılım formu: https://bit.ly/2zp3Yuf)

Kendi araçlarıyla etkinlik alanına gelecek vatandaşlar içinse tüm güzergahlardan yönlendirme tabelaları hazırlandı. Ayrıca bazı ilçe belediyeleri kendi bölgelerinden kaldıracağı otobüslerle ulaşıma destek verecek. İlçe belediyelerinden kaldırılacak araçlar için belediyelerin yapacağı duyurular dikkate alınacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*