İzmir Uzundere kentsel dönüşüm mağdurları evlerini bekliyor

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm
İzmir Uzundere kentsel dönüşüm

Mart ayında teslim edileceği açıklanan İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi, açıklanan tarihin üzerinden dört ay geçmesine rağmen bitirilemedi. Evlerini teslim alamayan yüzlerce yurttaş mağdur olurken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atilla Sertel mağdurların feryadını meclise taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel,

İktidar tarafından örnek olarak gösterilen ve Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanlarından biri olduğu vurgulanan İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nin bin 553 konutluk ilk etabının Mart 2019’da biteceği belirtilmişti. Üzerinden 4 ay geçmesine rağmen evler teslim edilemedi. İzmir Milletvekili Atilla Sertel, yaşanan gecikmenin ancak ‘kötü bir örnek’ olabileceğini dile getirdi. İlbank İzmir Bölge Müdürlüğü’nün koordinesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yanı sıra kamu ve özel sektör işbirliğiyle yürütülen projede yaşanan gecikmeyle ilgili Bakan Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yüzlerce ailenin evine taşınmak için beklediğini belirten Atilla Sertel “Türkiye’ye örnek gösterilen bir proje olduğu söyleniyordu. Yaşanan gecikme pek de iyi bir örnek değil. Yıl oldu 2019, ay oldu Ağustos ancak projeyle ilgili hükümet kanadından açıklama yok. Yüzlerce aile projenin bitmesini ve evine taşınmayı bekliyor. Vatandaşlar evlerini ne zaman teslim alacaklarına dair karşılarında muhatap dahi bulamıyor. Sayın Bakan gecikmenin nedenlerini ve teslim tarihini mağdur vatandaşlarla birlikte kamuoyuna açıklamalıdır. Vatandaşlar ve bizler ‘Yaparsa AK Parti yapar’ diyenlerden cevap bekliyoruz” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*