Konut Kredisi Faiz İndiriminin Ardından Rekor Başvuru

Konut kredisi faiz İndirimi
Konut kredisi faiz İndirimi

Kamu bankalarının faiz indirimi kararının ardından, ilk günde 13 binden fazla müşterinin 2.1 milyar liranın üzerinde kredi başvurusu yaptığı öğrenildi. Tutarın bugüne kadar iki gün içerisinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusu olduğu öğrenildi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, geçtiğimiz hafta konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmesinin ardından müşterilerden gelen talebe ilişkin ortak bir açıklama yayımlandı. Yapılan açıklamada faiz indirimi sonrasında, ilk iki gün içerisinde 3 bankaya 13 binden fazla müşterinin toplamda 2,1 milyar liranın üzerinde konut kredisi başvurusu yaptığına dikkat çekilerek, ” Belirtilen başvuru tutarı bugüne kadar iki gün içinde yapılan en yüksek konut kredisi başvurusudur, vatandaşlarımızca gösterilen yoğun ilginin önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenmektedir.” ifadeleri yer aldı.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, geçen hafta konut kredisi faiz oranlarında indirime gitmiş, ikinci el dahil tüm konutlar için aylık yüzde 0,99’dan başlayan oranlarla 180 aya kadar vade ile tüm vatandaşlara kredi kullanma imkanı sunmuştu.

Üç kamu bankasının ardından Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da konut finansmanı oranlarında indirime gitmişti.

Konut kredisi faizleri yüzde 0,99 seviyesine indi, bu ciddi bir indirim. İlk defa kamu bankaları konutta vadeyi 180 aya çıkardı. Bu da faiz indirimi kadar piyasada kabul gördü. Bu çabaları ekonomiyi canlandırmak adına çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Ev sahibi olmak isteyenler, emlak sektörü ve tüm piyasanın geneli açısından fırsat olarak görülen bu çabalar ilk günden olumlu sinyaller verdi. İlk alanlar her zaman kazançlı olacaktır. Faiz oranlarında indirimin ardından kısa süre içerisinde daire fiyatlarında artış görmek mümkün. Şimdi daire alacak vatandaşlar çok alternatifle karşılaşacak ve daha ekonomik daire bulabilecektir. O yüzden daire alacak vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerekiyor.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*