Körfez’de Sahibinden Satılık Maden Ocağı

Körfezde Sahibinden Satılık
Körfezde Sahibinden Satılık

Körfez’de Sahibinden 75 hektar arazi üzerinde kurulu olan bir maden ocağı satışa çıkarıldı. Mermer ve doğaltaş çıkarılan ocak için istenen ücret 25 milyon tl den satışa çıkarıldı. Türkiye’nin ve kentimizin en büyük sorunlarından biri haline gelen maden ocakları hiç gündemden düşmüyor. Kocaeli’de büyük doğa tahribatlarına sebep olan, İzmit Körfezi çevresini kaplayan yemyeşil dağlık alanları talan eden ocaklardan biri bu defa satışıyla gündeme geldi. Körfez Kutluca köyünde 75.16 hektar arazi sahibi tarafından satışa çıkarıldı. Mermer ve doğaltaş bulunan arazi için 25 milyon lira talep ediliyor.

Araziyle ilgili açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

Kocaeli Körfez Kutluca Köyünde 75.16 hektar satılık taş ocağı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlünden 2. grup (Doğaltaş-Mermer) İşletme Ruhsatı alınmıştır. Madencilik Faaliyetleri İçin İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı alınmıştır. ÇED Gerekli Değildir Belgesi vardır. Devir hemen yapılabilir.

Hisse Devir Yöntemi İle Devredilecek

Taş Ocağından çıkan Doğaltaşın yoğunluğu 2700 kg/m3, basınç dayanımı 85.5 mPa ile 97.2 mPa arasıdır. Asitte reaksiyon vermiştir. Malzeme karbonat kökenli kalker türevi kayaçtır. Beton, Dolgu, Asfalt gibi işlerde kullanılabilir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*