Kurban Bayramında otoyollar, köprü, metrobüs ücretsiz mi?

Kurban Bayramında otoyollar
Kurban Bayramında otoyollar

Kurban Bayramı’nda ulaşım ücretsiz mi? 2019 Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre bayram ağustos ayında idrak edilecek. Bayramın birinci günü 11 Ağustos , 4. günü ise 14 Ağustos olacak. Vatandaşlar Ramazan bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda ulaşım ücretsiz mi? merak ediyor.

Kurban Bayramı için ücretsiz yolculuk yapmak isteyenlere iyi haber geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki köprü ve otoyollardan geçişler ve toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşjanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kurban Bayramında Yollar Ücretsizmi?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 10 Ağustos Cumartesi günü saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak 15 Ağustos Perşembe saat 07.00’ye kadar “yap-işlet-devret” projeleri hariç olmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak.

Aynı karar kapsamında 11 Ağustos Pazar günü saat 00.00’dan (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) başlayarak 14 Ağustos Çarşamba günü saat 24.00’e kadar belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri de ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı Kaç gün Olacak

Kurban Bayramı tatili ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” dedi.

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*