Medipol Üniversitesi ‘ne 17 Dönümlük Bedelsiz Arsa Tahsisi

Medipol Üniversitesi
Medipol Üniversitesi

Medipol Üniversitesi’ne 200 milyon lira değerinde 17 dönümlük bir arsa tahsisinin daha yapıldığı ortaya çıktı. CHP Milletvekili Emir, “Arsa, üniversite henüz kurulmadan, bağlı olduğu vakfa tahsis edilmiş” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,

Etimesgut’un Aşağıyurtçu Mahallesi’nde 17 dönümlük arazi 2004 yılında Hazine’den TOKİ’ye devrediliyor. TOKİ bu araziyi 20 Eylül 2017’de Türkiye Eğitim Sağlık Bilim ve Araştırma Vakfı’na (TEBA) bedelsiz olarak bağışlıyor. Vakfın Başkanı da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca” dedi. Murat Emir, Başak Kaya’ya Medipol’e tahsis edilen arazileri detaylarıyla anlattı.

Henüz Kurulmamış

Vakıf aynı gün daha kendilerine tam olarak devredilmemiş araziyi Medipol Üniversitesi’ne veriyor. Bu vakfın kurucusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Ankara’da böyle bir üniversite henüz kurulmamış, ortada yok. Üniversitenin Ankara ayağının kuruluşuna ilişkin yasa, Resmi Gazete’de 9 Mayıs 2018’de yayınlandı. Arazi 8 ay sonra kurulacak üniversiteye devrediliyor.

Arsanın Değeri 200 Milyon

Arsanın değeri 200 milyon liranın üzerinde. Usulsüz işlemlerle yandaşa büyük bir rant aktarımı var. Bunu yapan Sağlık Bakanıdır. Bakan kendi hastanelerini ve üniversitesini büyütüyor. Meclis’in ve savcıların bu olaya el koyması gerekiyor. Ankara’da Medipol Üniversitesi başka tahsisler de yapılmış. Örneğin 555 bin metrekarelik alan, spor tesisleri yapılmak üzere Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmişken, 2017’de yine aynı vakfa devrediliyor. Hazine’de kalması koşuluyla, 30 yıl süreli irtifak hakkı kurularak arazi devrediliyor.

TCDD Garı yerleşkesindeki binalar Medipol’e devredildi.

AnkaraTCDD misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın, Medipol Üniversitesi’ne verilmesine tepkiler bitmeden yeni bir skandal ortaya çıktı. Medipol’e 200 milyon tl değerinde 17 dönümlük bir arsa tahsisinin daha yapıldığı ortaya çıktı 05 Ağustos 2019 Pazartesi 07:49Ankara’da Tren Garı yerleşkesi içerisindeki tarihi binalar,  İstanbul’da ise Tekel binası ve Kavacık’ta bir arazi tahsis edilen Medipol Üniversitesi’ne, 200 milyon lira değerinde, 17 dönümlük bir arsa tahsisi daha yapıldığı iddia edildi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*