Ortak Konut Kredisini Kimler Nasıl Çekebilir?

Ortak Konut Kredisi
Ortak Konut Kredisi

Ortak Konut Kredisi nasıl alınır? Bankalardan ortaklık yoluyla yatırım yapmak veya ikamet etmek amacıyla talep edilen ortak konut kredsi nedir? Konut sahibi olmak isteyen fakat gelir durumu tek başına kredi çekmek için yeterli olmayan kişilerin, istedikleri herhangi bir kişi ile beraber bankalardan ‘’ortak kredi’’ talebinde bulunmaları ortak konut kredisidir. Ortak Konut Kredisi kullanan kişiler borca ve satın alınan konuta da ortak olurlar. Bu kredi türü bankalardan ortak bir şekilde yatırım yapmak veya oturmak amaçlı ev satın almak için kullanılan bir kredi türüdür. Ortak Konut Kredisi Kullanmak İsteyen Kişilerin Dikkatine Eşler birbirlerine ortak olarak ortak konut kredisi kullanmaya başvurabilmektedirler. Eş durumunda da ortak krediye uygunluk şartı aranmaktadır.

Ortak Konut Kredisi Kullanmak İsteyen Kişiler

Sıklıkla kardeşler arasında yapılan bir işlem olan ortak tapu işlemi, ikametleri birbirinden farklı olan kardeşler tarafından kullanılmaktadır.

Beraber ortak tapu işlemi yapılmak istenen kişi, krediyi verecek olan bankanın belirlediği kriterlere uygun bulunmazsa banka tapu işlemlerine onay vermemektedir.

Bankaların tahsis birimleri ortak konut kredisi kullanımı için başvuru yapmış kişileri inceler ve kredi kullanımının uygun olup olmamasına karar verir, ortak tapuya kaç kişinin ortak olabileceği bankalar tarafından belirlenir.

Ortak konut kredisi başvuru yapan kişiler için bankalar ayrı ayrı krediler açarlar fakat ortak kişiler birbirilerinin borçlarından sorumlu olurlar bunun sebebi ise ipoteğin konutun tamamına konmasıdır.

Ortak tapu işlemlerinde ek bir masraf çıkmamaktadır. Toplam masraf ortaklara eşit olarak bölünür ve tapuya ödenir. Çok fazla olmamakla beraber ortaklar için ekstra masraflar çıkabilmektedir.

Faiz oranı ve masraflar ortak tapularda banka tarafından değiştirilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*