PTT Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

PTT Kredisi Başvuru Şartları
PTT Kredisi Başvuru Şartları

Bankaların kredi faiz oranlarını düşürmesinin ardından PTT’de hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Devamlı yatırımlar ile büyüyen PTT, bankalar ile yaptığı anlaşma ile uygun koşullardan kredi imkanı sağlamaya başladı. Özellikle maaşını PTT’den alan emeklilere büyük kolaylık sağlanıyor. Ayrıca maaş ibrazı yapanlar da krediden faydalanabiliyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT); Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı genel müdürlük seviyesinde bir devlet kurumudur.

PTT ihtiyaç kredisi başvuru şartları;

PTT en uygun faiz imkanı ile kredi sunuyor. İhtiyaç kredisi çekecek olan vatandaşlara fırsatlar sunan PTT 60 bin TL üst limite kadar kredi veriyor. PTT’den maaş alan emeklilere büyük kolaylık sağlanırken, gelir belgesini ibraz edenlere de kredi veriliyor. PTT, anlaşma yaptığı bankalar arasından en uygun faiz ile kredi vereni aracılığı ile ödemeyi yapıyor. İhtiyaç kredisini PTT’den almak isteyen vatandaşlar yoğun şekilde şartları araştırıyor.

PTT’den maaş alan emekliler:

  • Kredi notunun kredi kullanılması için yeterli olması,
  • Kredi başvurusu esnasında 84 yaşının üzerinde olunmaması,
  • Aylık gelirin yarısının kredi taksitlerini karşılayabilmesi.

Ayrıca hayat sigortası yaptırmayı kabul ettiği sürece genel olarak bankalar, kredi işlemlerinde emekli müşterilerinin maaş garantisi olduğu için daha esnek davranabiliyor.

PTT’den maaş almayanlar:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak ve 84 yaşının üzerinde olmamak,
  • Gelirin belgeli olarak beyan edilebilmesi,
  • Kredi notunun kredi kullanılması için yeterli olması,
  • Aylık gelirin yarısının kredi taksitlerini karşılayabilmesi

PTT üzerinden sadece 60 bin TL üst limitli ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Yani PTT şubeleri üzerinden konut kredisi ya da taşıt kredisi kullanılamıyor.

PTT Kredisi yaş hesaplaması nasıl yapılır?

Yaş ve vade toplamının tablomuzda belirtmiş olduğumuz üst yaş sınırını geçmemesi gerekiyor. Yani bankanın üst yaş sınırı 80 ve kredi kullanmak isteyen kişinin yaşı da 78 ise en fazla 2 yıl vadeli bir kredi kullanılabiliyor.

PTT’den kredi kullanmak hesaplımı?

Özellikle şubesiz olarak faaliyet gösteren bankalar PTT emeklilerine özel olarak indirimli faiz oranları sunuyor. Bu indirimin sunulmasının nedeni emekli maaşının kredi ödenmesinde düzenli bir teminat olmasından kaynaklanıyor. Öte yandan PTT üzerinden kredi veren 7 banka dışındaki bankalardan daha uygun faiz oranları bulma şansı mevcut. PTT üzerinden kredi başvurusu yapamadan önce piyasa kredi faiz oranlarını incelemek yararlı olur.

PTT Kredilerinde Dosya Masrafı Alınıyor mu?

Bankanın kampanyasına göre değişiklik göstermekle birlikte, PTT üzerinden kullanılan kredilerde neredeyse tüm bankalar kredi tahsis ücreti yani dosya masrafı alıyor. Bu masraf ilgili mevzuatlar gereğince en fazla kullanılan kredinin binde 5’i oranında alınabiliyor. Yani PTT üzerinden 20 bin TL kredi kullanılması durumunda 100 TL kredi tahsis ücreti ödeniyor.

PTT Kredilerinde Hayat Sigortası Yapılıyor mu?

PTT üzerinden alınan kredilerde hayat sigortası yapılıyor. Hayat sigortası tutarları ise çekilen kredi tutarına ve çeken kişinin yaşına göre değişkenlik gösteriyor. Öte yandan hayat sigortası prim tutarını etkileyen en önemli etken yaş olduğu için en yüksek tutar emekli olan müşterilere çıkıyor.

PTT Sigorta Yapıyor mu?

PTT şubeleri üzerinden kredi işlemleri yanında sigorta işlemleri de yapılabiliyor. Anlaşmalı olduğu sigorta firmaları üzerinden alınan tekliflerle müşterilerine trafik, kasko gibi bazı sigorta branşlarında hizmet veriyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*