QNB Finansbank Güncel Konut Kredisi Kampanyası

QNB Finansbank
QNB Finansbank

QNB Finansbank mevcut konut kredisi ile konut sahibi olmak isteyen müşteriler için önemli bir kampanyadır. QNB Finansbank güncel konut kredisi faiz oranlarını düşürerek %1,64 yapmıştır. Bu bankadan konut kredisi almak isteyen müşteriler için tek bir konut kredisi bulunmamaktadır. QNB Finansbank Konut kredileri çeşitlendirilmiş şekildedir. Bu şekilde yapılan çeşitlendirmede amaç her bütçeye uygun konut kredisi sağlamaktır.

QNB Finansbank Konut Kredisi Çeşitleri

QNB Finansbank konut kredisi türleri, krediye almak isteyen müşterilerin tek tip krediden değil genişletilmiş kredi imkanlarından yararlanmalarını sağlamaktır. Böylece konut kredisi sahibi olmak isteyen müşteriler farklı bütçelere sahip oldukları için kendilerine en uygun kredi türünü ve geri ödeme türlerini seçebileceklerdir.

Standart konut kredisi ile 180 aya varan vadelerle geri ödeme yapılabilmektedir.

Evini değiştiren konut kredisinde ise evin ekspertiz değerinin %100’ünü konut kredisi olarak kullanabilmektesiniz. Artan taksitli kredi imkanı ile aylık ödemelerinizin tutarına siz karar verebilmektesiniz.

Azalan taksitli konut kredisinde toplam olarak yapacağınız faiz ödemelerinizi azaltarak size uygun evin sahibi olabilmektesiniz.

Kentsel dönüşüm kredisi ile risk altında bulunan evinizi sağlamlaştırabilirsiniz. Bu kredi türünde en fazla 24 aya kadar sadece kredi faizlerini ödeme fırsatı bulunabilmektedir.

Peşinatsız %100 konut kredisinde evinizin ekspertiz değerinin %100’lük oranında banka kredi sağlamaktadır. Ayrıca peşinatsız bir şekilde ödemelerini gerçekleştirebilirsiniz.

QNB Finansbank Konut Kredisi Kullanma Şartları

Finansbank konut kredisinin başlıca gereklilikleri bulunmaktadır. Bu şartlara uygunluk sağlandığı takdirde banka size konut kredisini verecektir. Önem arz eden bu şartlar şu şekildedir:

  • Öncelikle reşit olmak gerekmektedir.
  • Belli bir asgari gelirinizin olması
  • Bu gelirinizi resmileştirecek bir evrak bulunması
  • Evli olmanız durumunda eşinizin rıza göstermesi gerekli
  • Almayı düşündüğünüz konutun tapuda “mesken” olarak gözükmesi gereklidir.
  • Konutun iskan belgesinin alınmış olması gerekir

QNB Konut Kredisi Almak İçin İzlenmesi Gereken Adımlar

Almak istediğiniz konut kredisinin miktarını belirlemelisiniz. Sizden istenilecek olan başvuru formunu doldururken doğru ve eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Bankanın sizden isteyeceği birtakım evraklar olacaktır. Bu evrakları tamamlayarak bankaya iletin. Daha sonra ekspertiz bedelini ödeyerek size verilecek olan raporu beklemelisiniz. Bankanın teminat olarak uygulayacağı ipotekleme işlemi için gerekli evrakları alarak tapuya götürmelisiniz. Son olarak her sürecin istenilen şekilde gerçekleşmesinin ardından geriye kalacak olan banka ile yapacağınız sözleşmedir.

QNB Finansbank Konut Kredisi Başvuru Yolları

Banka konut kredisi müracaatı için şubeye gitmeye gerek kalmamıştır. Gelişen teknolojinin de etkisiyle konut kredisi başvurularınızı isterseniz internet bankacılığı üzerinden isterseniz de bankanın müşteri hizmetlerini arayarak ulaşabilirsiniz. Son seçenek ise bankanın ilgili şubelerine giderek kredi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer internet bankacılığı üzerinden başvurunuzu yapacaksanız www.qnbfinansbank.com.tr adresine girerek hızlı bir şekilde konut kredisine başvuru yapabilmektesiniz. Bir diğer seçenek olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak konut kredisi başvurusu yapmayı düşünüyorsanız 0850 222 0 900 nolu numarayı aramanız ve konut kredisi başvurusunda bulunacağınızı belirtmeniz yeterlidir. Yapacağınız başvurulardan sonra banka kısa süreli bir değerlendirme yapacak ve olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapacaktır.

QNB Finansbank Konut Kredisi Başvuru Evrakları

Konut kredisi müracaatı için gerekli evraklar hazırlanarak bankanın herhangi bir şubesine gidip iletilmelidir. Başvuru evrakları başvuru sürecinin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması gerekir. Bu evraklar aşağıdaki gibidir:

  • TC kimlik belgesi
  • İkamet belgesi veya fatura
  • Almak istediğiniz konutun tapu fotokopisi
  • Gelir belgesi ( memurlar için maaş bordosu, özel sektör çalışanları için şirket imza sirküleri, şirket ortakları için
  • güncel vergi levhası, çiftçiler için arazi tapu fotokopileri, gayrimenkul kira geliri olanlar için ilgili kira kontratı)
  • QNB Finansbank Konut Kredisi Dosya Masrafları

Bankanın konut kredisi dosya masraf bedeli almak istediğiniz kredinin tutarı ile toplam vade sayısına göre farklılık oluşturmaktadır.

Yıllık masraf bedeli

  • Kredi tahsis ücreti almak istediğiniz kredi tutarının binde beşi kadardır.
  • Bankanın yapacağı ipotekleme bedeli 120 TL civarındadır.
  • Taşınır, taşınmaz rehin bedeli ise minimum 500 TL ile maksimum 800 TL arasında değişim göstermektedir.
  • Bankanın ekspertiz bedeli 544 TL olarak belirlenmiştir.
  • Konut sigortası yıllık olarak ortalama 224 TL tutarındadır.
  • Zorunlu sigortalar olan; deprem sigortası ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu’na (DASK) yapılacak ücret evin konumuna ve konutun ekspertiz değerine göre farklılık göstermektedir.

QNB Finansbank Konut Kredisi Hesaplama

Konut kredisi hesaplama işlemi ev sahibi olmak isteyen müşterilerin yapması gereken bir işlemdir. Bu hesaplama işlemine göre almak istediğiniz kredi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu bilgiler ışığında kendi bütçenize uygun krediyi bulabilirsiniz. Konut kredisi hesaplama işlemini www.qnbfinansbank.com.tr adresine girerek konut kredisi hesaplama seçeneğine tıklayarak kolayca bilgi sahibi olabilirsiniz.

QNB Konut Kredisi Hesaplanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi hesaplaması yapılırken bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir. İlk olarak faiz oranları çok önemlidir. Bunun sebebi konut kredisinin tutarının yüksek olması ve vade sayısının fazla olmasıdır. Oranlardaki küçük değişimlerin dahi geri ödeme noktasında büyük ekonomik külfete sebebiyet verebilir.

Bir diğer nokta peşinattır, elinizde bulundurduğunuz peşinat yani nakit paranın miktarı ne kadar fazla ise alacağınız kredi tutarı da o kadar düşük olacaktır. Konut kredisi hesaplamasının önemli olan bir başka hususu ise vade süreleridir. Çünkü kredinin vade sayıları faiz oranlarını belirleyen önemli bir etmendir.

Örnek vermek gerekirse 50 ay vadeli kredi tutarı ile 100 ay vadeli konut kredisinin tutarı birbirinden farklı olacaktır. Son olarak almayı düşündüğünüz konut kredisini hesaplarken kendinize en uygun olan bütçenizle çelişmeyen bir konut kredisini seçmelisiniz. Çünkü kredi tutarının maliyetinin yüksek olmasından dolayı yapacağınız bir aylık bir gecikme dahi ekonominizi sarsabilir.

QNB Finansbank Konut Kredisi Faiz oranları

Almak istediğiniz konut kredisinin minimum vade oranı 1 aydır. Konut kredisi maksimum vade sayısı ise 180 aya kadar çıkmaktadır. QNB Finansbank güncel konut kredisi faizi ise azami olarak %1,64 olarak belirlenmiştir. Konut kredisi minimum tutarı 10.000 TL civarındadır. Konut kredisinin maksimum tutar 1.500.000 TL olarak belirlenmiştir.
Sahip olmak istediğiniz konut kredisinde bankanın sizlere ödeyeceği miktar almak istediğiniz konutun ekspertiz değerinin %80’i oranında olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*