Raylı Ulaşımda Bilet Alma Dönemi Sona Erecek

Raylı Ulaşımda Bilet
Raylı Ulaşımda Bilet

Geçtiğimiz birkaç yılda temassız ödeme sistemleri yaygınlaşırken, akıllı telefonlarımız da her geçen daha fazla kredi veya banka kartlarımızın yerini alıyor. Yeni nesil teknolojiler, uzun yıllardır kullandığımız ödeme sistemlerinde de radikal dönüşümler yaşanmasına sebep oluyor.

Hitachi Rail‘in test aşamasında olduğu yeni bir sistemse akıllı telefonunuzu cebinizden bile çıkarmadan ulaşım bileti için ödemenizi yapabilmenizi sağlayacak. Henüz prototip sürecinde olan sistem, toplu ulaşım kullanmak istediğinizde, akıllı telefonunuz aracılığıyla, sizin hangi durakta trene binip, hangi durakta trenden indiğinizi algılayıp, uygun ücreti hesabınızdan tahsil edecek.

Hitachi Rail’e göre bu sistem hayata geçince bilet sırasında ya da yoğun iş saatlerinde otobüs, metro,tren vb. ulaşım gişelerindeki kuyruklarda bekleme dönemi sona erecek; tüm ulaşım sistemleri birbirine entegre olacak.

Geleceğin Kişiye Özel Raylı Ulaşımı “SkyTran”

İtalyan’ın toplu ulaşın sistemi Trenito Transporti‘de test edilmeye başlanacak sistemin, başarılı olursa, yakın dönemde İngiltere’nin otobüs ve raylı sistemlerine entegre edilmesi amaçlanıyor.

Hitachi Rail Genel Müdürü Karen Boswell basın açıklamasında şöyle diyor:

“Bu teknolojiyi yeni yeni test etmeye başlıyoruz. Amacımız bu teknoloji sayesinde, tek bir aplikasyon kullanarak, ülke çapında yolculuk edebilmek. Mesela bir yolcu aynı ödeme sistemiyle hem kendi yaşadığı şehirde otobüse binebilecek, hem de aynı gün ülkenin başka bir köşesinde tren seyahati yapabilecek.”

SkyTran trafikten bunalmış metropol şehirleri rahatlatacak bir ulaşım sistemi olabilir.
Yerden yukarıda raylara asılı bir şekilde ilerleyen kapsüllerden oluşan SkyTran sisteminin dikkat çekici özelliği, kişiye özel yolculukları mümkün kılması.
SkyTran inşaat maliyetinin hafif raylı sisteme göre onda bir, metroya göre yüzde bir oranında daha ucuz olması bekleniyor.
SkyTran büyük şehirlerin trafik sorununa inovatif bir raylı sistem çözümü sunuyor. İlk kez 1990’lı yılların başında konsept fikri ortaya atılan SkyTran yeni bir proje değil. NASA tarafından geliştirilen teknolojinin ilk uygulaması için 2014 yılından bu yana İsrail’de proje yürütülüyor.

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*