Toki Ankara Çukurambar arsaları ihaleye çıkıyor

Toki Ankara Çukurambar arsaları
Toki Ankara Çukurambar arsaları

Toki Ankara Çukurambar arsaları Çankaya ilçesinde yer alan iki arsayı “Açık Arttırma” yöntemi ile satışa çıkarmış bulunuyor. Toki Ankara Çukurambar arsaları Ankara’nın merkezinde bulunan Çankaya ilçesinde toplam 48 bin 354 metrekarelik alana sahip olan iki arsa açık artırma yöntemi ile satışa sunuldu. Arsalarla ilgili yapılacak olan açık artırma müzayedesi, 5 Eylül 2019 Perşembe günü saat 13.30’da, TOKİ’nin Ankara Merkez Binası’nda düzenlenecek.

Arsaların toplam bedeli ne kadar?

Ankara’nın Çankaya ilçesindeki, ticaret ve konut alanı niteliğine sahip olan iki arsa toplam 299 milyon 996 bin 510 TL muhammen bedel ve yüzde 25 peşin ödeyerek 48 ay vadeli şekilde satışa sunulacak.

Satışa çıkarılan arsalar nerede bulunuyor?

TOKİ tarafından satışa çıkarılan iki arsa, Ankara’nın en büyük ilçelerinden Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar mevkiinde 29101 ada 27 parsel ile 29102 ada 6 parselde Eskişehir ve Konya otoyolunun yakınında Muhsin Yazıcıoğlu caddesinde yer alıyor. Toplu ulaşım hattının kesiştiği noktada yer alan iki arsanın, ulaşım olanaklarına yakın olması, bölgenin çeşitliliği, altyapısı tamamlanmış bölgede bulunması ve merkezi konumu itibarıyla alıcılarına büyük avantaj sağlayacağı tahmin ediliyor.

Açık artırmaya katılmak için neler yapmak gerekiyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan açık artırmaya katılacak gerçek veya tüzel kişilerin, katılım teminatı olarak toplantı öncesinde arsaların her biri için ayrı ayrı 500 bin TL katılım teminatı ödemeleri gerekiyor. Açık artırma usulü ile satışa sunulan iki arsa Katma Değer Vergisi’nden muaf olacak. Bu iki arsa vade süresince üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışına bağlı dönemsel artışlar altı ayda bir olmak üzere ve en fazla  %6 oranında uygulamaya konulacak.

5 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek olan açık artırmanın yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*