TOKİ Kayseri’de Emekliye ev yok!

TokiKayseri
Toki kayseri

TOKİ Kayseri dedikodusunda asıl gerçek ortaya çıktı. Bir süredir kamuoyunda “TOKİ’den emekliye ikinci bahar. Emekliler için Kayseri’de konut yapılacak” şeklinde ortaya atılan iddialara Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklık getirdi. TOKİ Kayseri talepleri doğrultusunda, uygun olan arsalarda konut projelerinin geliştirildiğini dile getiren Kurum, hâlihazırda Kayseri’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) emeklilere yönelik projesinin bulunmadığını söyledi. İncesu 5’inci etap projesi kapsamında 142 konutun planlandığını ve konut sayısına ulaşılınca başvuru alımının kapatıldığını belirtti.

TOKİ Kayseri konusunda ortaya yayılan dedikodu açıklığa kavuştu. İddiaya göre TOKİ, Kayseri’de emeklilere yönelik konut yapımı için kolları sıvadı. Yaşanan bu yöndeki gelişmelerin ardından bazı vatandaşlar durumu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık’a iletti. Arık da konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu ve “Kayseri’de konuşulduğu gibi emekliye TOKİ var mı, yok mu?” sorusunun cevabını istedi.

TOKİ var mı? yok mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da kamuoyunda da merak edilen sorulara yanıt verdi. TOKİ tarafından 2015 yılında başlatılan ‘Emekliye İkinci Bahar’ kampanyası kapsamında uygun fiyat ve taksitlerle emeklilere özel uygulamaların hayata geçirildiğini ifade eden Kurum, “Doğrudan İdare Uygulaması olan, mevcut ve projelendirilmekte olan konut üretimlerimizde emekli vatandaşlarımıza yüzde 25 konut kontenjan ayrılmakta olup, ulusal basında ve resmi web sayfamız www.toki.gov.tr’ de yayınlanmaktadır.

Emeklilerimizin talepleri doğrultusunda, uygun olan alanlarda konut projeleri geliştirilmektedir. Bu kapsamda gelen talepler Valilikte toplanarak İdaremize bildirilmekte, İl Valiliği tarafından önerilen ve İdaremiz tarafından uygun görülen arsalar üzerinde gerekli çalışmalar başlatılmaktadır.” dedi.

Halihazırda TOKİ projesi yok

Ancak Kurum, Kayseri’de şu an herhangi bir TOKİ çalışmasının olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı, “Ancak, hâlihazırda Kayseri’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) emeklilere yönelik projesi bulunmamaktadır. Kayseri İncesu 5. etap projesi kapsamında 142 konut planlanmaktadır. Bu proje çerçevesinde Mart-Nisan 2019 döneminde başvuru alımı yapılmış olup konut sayısına ulaşılınca ilgili belediyenin talebi doğrultusunda başvuru alımı kapatılmıştır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*