TOKİ’den 13 bin TL peşinatla konut fırsatı

TOKİ
TOKİ

TOKİ’den asgari ücretle çalışanlara, emeklilere, dar gelirlilere konut alma fırsatı veriyor. TOKİ’den konut almak isteyenlere Bankalardan konut kredisi çekmek ve onay almakta zorlanan kişilere düşük peşinatlı konut satışı yapılıyor.

Kurumun alt gelir grubu konut projelerinde sadece 13 bin lira peşinatla ev sahibi olma fırsatı mevcut. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların desteklenmesini isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 bin sosyal konut projesinin yoğun ilgi görmesinin ardından bu projelere devam edilmesi talimatını verdi. TOKİ‘nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesine dahil edilmesinin ardından kurumun sadece alt gelir grubu ucuz konut üretimi yapması da gündeme geldi.

TOKİ‘nin yeni konut projesi dar gelirlileri, asgari ücretle çalışanları ve emeklileri çok sevindirecek. Özellikle de ev sahibi olmak isteyen vatandaşların desteklenmesini isteyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan 50 bin sosyal konut projesinin oldukça yoğun ilgi görmesinin ardından bu projelere devam edilmesi talimatını verdi. Bankalardan çeşitli nedenlerle konut kredisi çekmek ve onay almakta zorlanan ya da peşinat tutarı için sıkıntı yaşayan kişilere kurum tarafından düşük peşinatlı çeşitli konut satışı yaplıyor. Kurum alt gelir grubu konut projelerinde sadece 13 bin lira peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

TOKİ’den ev almak için başvuru şartları;

TOKİ projeleri konut sahibi olmak isteyen kişilerin yapmaları gereken tek şey, kurum tarafından yayımlanan ilanları takip ederek her ilanda belirtilen başvuru tarihleri arasında kuruma ev alma başvurusu yapmak. Kurumun konut satışları Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılıyor. Her ilanda hangi banka ve hangi şubenin yetkili kılındığı kurum tarafından ilan ediliyor. Bu tarihler içerisinde belirtilen banka şubesine başvuruda bulunarak kurum satış sözleşmesi imzalayarak ev sahibi olabiliyorsunuz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*