TOKİ’den 500 TL Taksitle Konut Satışı Yapılacak

TOKİden 500TL Taksitle
TOKİden 500TL Taksitle

TOKİ’den 500 TL Taksitle ev alma müracaat şartları nedir? Dar gelirli aileler için ucuz evlerin projeleri geliştirmeye devam eden TOKİ Ağustos 2019 satış takvimini izah etti. TOKİ 2019 senesi Türkiye geneli satış listesi güncellendi. Güncellenen yeni liste ile binden fazla evlerin satışa sunuldu.

Listede değişik şehirlerde bulunan birden fazla evlerin satışa sunuldu. Bazı projelerde en düşük peşinat meblağ 5 bin lira olarak belirlenirken kimi projelerde ise en düşük maaş taksit meblağ 505 lira olarak duyuruldu. TOKİ dar ve orta gelir seviyesine haiz olan kişilerin evlerin edinmesi emeliyle makul maliyetli haneler tasarlayan kurumdur. TOKİ’nin emeli süratli tek şeklinde yükselmekte olan nüfus için ihtiyaç duyulan evlerin ihtiyacını karşılamaya yöneliktir.

Vatandaşlar kira öder şeklinde ev sahibi olabilecek. Bu bağlamda dar gelirli vatandaşların ev sahibi yapılmaları için başlatılan kampanyalara bir yenisi daha eklenmiş olacak. TOKİ tarafından uygulamaya geçirilecek olan proje için başvurular başlarken satış listesinde de güncellemeler yapıldı. TOKİ tarafından başlatılan bu projeler kampanyalara dair detaylar, hangi illerde uygulanacak.

TOKİ projeler ve detayları;

Hükümet önümüzdeki 5 yılda 280 bin sosyal konut yapacak. Vatandaşlar, en az 500TL aylık taksitlerle kira öder gibi konut sahibi olacak. İnşa edilecek sosyal konutların yeri ve fiyatı her yıl açıklanacak. Hükümetin ucuz konut hamlesi önümüzdeki dönemde de tam gaz sürecek. 11. Kalkınma Planı’na göre, 2019- 2023 yılları arasında dar gelirli aileler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) kanalıyla 280 bin konut inşa edilecek. Bu çerçevede son kampanyası ile oldukça yoğun talep toplayacak olan TOKİ 14 bin TL peşinat ve 770 TL taksitle vatandaşları konut sahibi yapmaya hazırlanıyor.

.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*