TOKİ’den Konut alana indirim ve taksit desteği

TOKİden Konut alana indirim
TOKİden Konut alana indirim

Toki, dar gelirliyi ev ve iş yeri sahibi yapıyor. Konut alıcılarının büyük bir kısmı borçlarını aylık taksitler hâlinde ödemeyi tercih ederken hükûmet; dar gelirliye taksit ve indirim desteği sunuyor.

Devlet, hedef kitlesine aldığı orta ve alt gelirli ailelere konut ve iş yeri desteği sunuyor. Kurumun beş yıl içerisinde 300 bine yakın konut üretmesi planlanırken maddi durumu yeterli olmayanlar ev veya iş yeri sahibi olabiliyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığının hedefinin orta ve alt gelir grubunda olan aileler olduğunu vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tapusunu hemen almak isteyenler için mart ayında başlatılan %22 indirim sunan destekten 10 bin kişinin yararlandığını; iş yeri ve ev sahibi olduğunu belirtti.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş’in haberine göre; Bakan Kurum, alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmaları ve indirim kampanyasıyla ilgili bir soru önergesini yanıtladı.

Kira değerinde: Toki ayda 400 liraya ev sağlıyor. TOKİ durumu yeterli olmayan yurttaşları çeşitli taksit ve indirim yardımlarıyla ev sahibi yapıyor. Yurttaşların çoğu taksitle ödeme seçeneğini tercih ediyor. İhtiyacı olan yurttaşlar kira öder gibi ortalama 400 lira aylık taksitle ev satın alabiliyor.

Destekten yararlanabilmek için;

  • konut alınacak ilin sınırları içinde en az bir yıl oturuyor olmak,
  • 2+1 daire tiplerinden yararlanabilmek için 25 yaşını doldurmak,
  • 3+1 daire tiplerinden yararlanabilmek için ise 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Ayrıca, 2+1 tipindeki dairelerinden yararlanabilmek için 500 lira, 3+1 tipindeki daireler tiplerinden yararlanabilmek için ise bin lira başvuru ücreti verilmesi isteniyor. Konut fiyatları ise şehre göre değişiyor.

Borcunu kapatamayacak olanlara destek

Bu yıl gerçekleştirilen indirim desteğinde toplamda 510 bin lira borcun kapatıldığını kaydeden Bakan Kurum, borcunu kapatamayacak durumda olan vatandaşlara indirim yapıldığını söyledi. Toki, buna göre, borç bakiyesinin % 25’inden az olmamak şartıyla peşin yapılan ödemelerde %22 oranında indirim sağlıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*