TOKİ’den ucuz konut alma şartları nelerdir?

toki
toki

TOKİ’den ucuz konut projesi hız kesmeden devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaş TOKİ projesi ile uygun fiyata kura ile ev sahibi olabiliyor. TOKİ’den ucuz konut projesi ile ev almak isteyen vatandaşlar kuraya nasıl katılacağını merak ediyor.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ projeleri kapsamında verilen 50 bin konuttan birinin sahibi olmak istiyor. TOKİ’den ucuz konut projesi ile binlerce insanın ev sahibi olmasına yardımcı oluyor. TOKİ’den ucuz konut projesine nasıl başvuru yapılabilir? Başvuru şartları nelerdir? Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar merak ediyor. Türkiye’nin dört bir yanında konut sahibi olmayanların konut sahibi olmasını sağlayan TOKİ, dar ve orta gelirli aileler için yaptığı bu projede 50 bin konutu sahipleri ile buluşturuyor.

TOKİ Konutları Başvuru şartları;

  • – T.C. vatandaşı olmak
  • – Başvuru yaptığınız yerin il veya ilçesinde 1 yıldır ikamet ediyor olmak. Nüfus kaydınızın o il ve ilçeye bağlı olması.
  • – Daha önce TOKİ konutlarından birini almamış olmak ve kredi kullanmamış olmak.
  • – Birinci dereceden yakınlarından herhangi birinin konut sahibi olmaması,
  • – En fazla 2600 TL gelire sahip olmak.
  • – Şehit ve Gazi yakınları ile Engelli vatandaşlara öncelik yapılmaktadır.

Bu şartlara uyan vatandaşların bir başvuru hakkı bulunmaktadır. Birden fazla başvuru yapamazsınız. Ailenizden sadece biri başvurabilir ve başvurunuzu TOKİ resmi intenet sitesi üzerinden yapabilir veya bulunduğunuz il veya ilçede yer alan TOKİ merkezlerine giderek yapabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*