Türk Girişimciler için Fildişi Sahili’ne yatırım çağrısı

Türk Girişimciler için Fildişi Sahili
Türk Girişimciler için Fildişi Sahili

Fildişi Sahili ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacmini bir milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Yonca Özçeri, Batı Afrika’da yatırım arayışındaki Türk girişimciler için Fildişi Sahili’nin uygun bir seçenek olduğunu söyledi.

2010 yılı seçimleri sonrası yaşanan krizin ardından Alassane Ouattara’nın Cumhurbaşkanı olmasıyla Fildişi Sahili’nin tekrar ivme kazandığını belirten Türkiye’nin Abidjan Büyükelçisi Yonca Özçeri, Ouattara’nın 2015’te Türkiye’yi ziyaret ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da 2016’da Fildişi Sahili’ne resmi ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatarak karşılıklı ziyaretlerle ilişkileri “mükemmel” düzeye taşıyacak bir temel atıldığı değerlendirmesinde bulundu.

İki ülkenin ilişkilerini ekonomik boyutta derinleştirme iradesine sahip olduğunu kaydeden Özçeri; “Mevcut durumdaki 450 milyon dolar civarındaki ikili ticaret hacmini cumhurbaşkanlarının gösterdikleri hedef doğrultusunda bir milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef için oldukça sıkı çalışmamız gerekiyor. Hem Türk iş adamlarının Fildişililer ile hem de Fildişililerin Türklerle iş yapma konusunda iradeleri var. Bir araya geldikleri taktirde güzel ortaklıklar çıkıyor.

Batı Afrika’da yatırım arayışındaki Türk girişimciler için Fildişi Sahili uygun bir seçenek.

Fildişi Sahili’nde, yatırımcılarımız ve iş adamlarımızın Batı Afrika’da gelmek isteyebileceği düzgün ve elverişli bir ortam mevcut. Türk müteahhitleri, Fildişi Sahili’nde çeşitli projelerde yer almayı arzu ediyor. Fildişi Sahili’nde yatırımlarımızın en fazla yoğunlaştığı alan inşaat sektörü. Çimento ve beton üretimi konusunda bu ülkede dört büyük yatırımımız var. Bunun yanı sıra, müteahhitlerimiz Fildişi Sahili’nde yeni yatırımlar yapmak için muhataplarıyla sürekli temas halinde” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*