Üniversite Öğrencileri! evini kiralayan değil alan kazanıyor.

Üniversite Öğrencileri
Üniversite Öğrencileri

Bir öğrencinin 4 yıllık lisans eğitimi boyunca kira için, bir ev satın alacak tutarda para harcadığını söyleyen Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “Şu anki konut kredi faiz oranlaryla, bu kira tutarlarına yakın taksitlerle konut satın almak mümkün” dedi

Ünıversite sınav sonuçlarının açıklanması ile kiralık konut piyasasını hareketlendi. Online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com’un verilerine göre öğrenciler ortalama 1.000 ve 1.500 tl konutları kiralama eğiliminde. Öğrencilerin lisans eğitimi için en çok tercih ettiği illerin başında Eskişehir, İstanbul, Samsun, İzmir ve Bursa geliyor. Üniversitelerin yoğun olduğu ve öğrencilerin en çok tercih ettiği semtlerde ise ev kiraları da artışa geçmeye devam ediyor. Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, konut kredisi oranlarının kamu bankalarında aylık  %0.99’a indirilmesiyle birlikte öğrenciler için ev kiralamak yerine ev almanın ciddi bir alternatif haline geldiğini söyledi.

Üniversite lisans eğitiminin en az 4 sene sürdüğünü hatırlatan Erşahin, bir öğrencinin lisans eğitimi sonunda ödediği kiranın ortalama 70 bin 80 bin lira seviyesine ulaşabildiğine dikkat çekti. 100 bin TL altında konut satın almanın mümkün olduğunu belirten Emre Erşahin, şunları söyledi:

“100 bin TL altında 144 adet konut satışta, özellikle Ankara’da yoğunlaşan alternatifler var. Öğrencilerin tercih ettiği lokasyonlarda ev kiralarını en az 4 yıllık eğitim süresiyle çarptığımızda aslında bir öğrenci ailesinin kiraya ödediği ortalama miktarla ev satın almasının mümkün olduğunu ve bu satın almanın uzun vadede daha kazançlı olduğunu söyleyebiliriz, üstelik satın alınan konutun 4 yıl sonraki satış değeri de TL bazında artmış olacak, bu durumda aileler hem alırken hem satarken kar edebilir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*