Volkswagen Fabrikası için Çorumdan bedava arsa vaadi

Volkswagen Fabrikası
Volkswagen Fabrikası

Ahlatcı Holding, bir süredir Türkiye’de yeni otomobil fabrikası açmayı düşündüğü iddia edilen Volkswagen’ı Çorum’a çağırdı ve bedava arsa vadetti. Yıllık iş hacmi 75 milyar liraya ulaşan, Türkiye’nin en büyük 20 şirketi arasına iki firmasıyla giren Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, “Gerekirse 1.1 milyon metrekarelik arsayı ben satın alıp Alman VW Grubu’na verebilirim” dedi. Ahlatcı, bu öneriyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’e aktaracağını da belirterek, “Yeter ki onlar Çorum’a fabrika yapmayı kabul etsinler. Çorum 900 milyon dolarlık ihracatıyla, bölgenin en önemli şehirlerinin başında geliyor. Böyle bir yatırım, Çorum’un ihracat hamlesini çok daha hızlandırır” dedi.

Çorum merkezli Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, yeni otomobil fabrikası için Volkswagen’e ‘bilabedel’ arsa vereceğini söyleyerek Çorum’a davet etti. 2 bin 500 civarında kuyumcu ile çalışan holding, yıllık 543 milyon dolar da ihracat gerçekleştiriyor. Bu rakamı 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ahmet Ahlatcı, Kaz Dağları ile ilgili gündemde olan altın çıkarma meselesi ile ilgili de, “Türkiye’nin zenginleşmesi için de dünyanın en önemli rezervleri arasında yer alan altının çıkartılması gerektiğini” söyledi. Bunu yaparken çevreye zarar verilmemesi gerektiğini, altının tünellerle de çıkarılabileceğini belirten Ahlatcı, “kur savaşları yaşanırken en önemli silahın altın olduğunu” savundu.

Ahmet Ahlatcı, Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun Türkiye ziyaretinde gündeme taşınan altınların da gelmediğini belirtti ve “Venezuela Devlet Başkanı Maduro altın rafinerisi kurmak istediklerini anlatınca Cumhurbaşkanımız da beni yanına çağırdı. En modern rafinerinin Türkiye’de bizde olduğunu anlattı ve rafineriyi incelemelerini tavsiye etti. Venezuela Ekonomiden Sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami, ziyarete geldi. Sonuçta bize Venezuela altını hiç gelmedi ve hiç işlemedik” diye konuştu.

Cirosunun %75’ini kuyum ve altın rafinerisi alanından sağlayan holding, sekiz ilin doğalgaz dağıtımını yapıyor, güneş enerjisi santralleri, otomotiv yatırımları, AVM’si ve iki hastanesi bulunuyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*