Akçakoca Devlet Hastanesi İçin İmzalar Atıldı

Akçakoca Devlet Hastanesi
Akçakoca Devlet Hastanesi

Akçakoca Devlet Hastanesi Yapılıyor

Akçakoca Devlet Hastanesi binası için imzaların atıldığı bildirildi. Yapılan açıklamaya göre Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı yeni hastanenin devreye girmesiyle birlikte şu anda hizmet vermeye devam eden hastane binası çevresinin belediye tarafından yürüyüş ve spor alanlarının yer alacağı bir millet bahçesine dönüştürüleceğini belirtti.

“Her Şey Akçakoca İçin “

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise bürokrasi ve siyasetin el ele vererek yer sorununu çözdüğünü söyledi. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, “Her Şey Akçakoca İçin “ diyerek protokolü imzaladı. Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ve Belediye Başkan yardımcısı Hakan Öztaş’ın katılımı ile Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonunda Akçakoca Devlet Hastanesi binasının arsa protokolü imzalandı.

Vali Zülkif Dağlı, proje ihalesinin kısa sürede tamamlanacağını kaydederek “Göreve başladığım günden bu yana üzerinde durduğum bir konuydu. Nihayet sonuçlandı. Akçakoca’ya modern bir devlet hastanesi kazandırma yolunda bir adım atmış olduk. Yeni hastane tamamlanıp hizmet vermeye başladığında şu an hizmet vermeye devam eden hastanenin bahçesi de yürüyüş ve spor alanlarının olduğu güzel bir millet bahçesi haline getirilecek. Yer konusunda sıkıntımız olduğu için süreç uzamıştı. Proje ihalesi kısa bir zamanda bitecek. Ardından inşaat ihalesi yapılacak. Emek sarf eden herkese teşekkür ederim” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, yeni hastane tamamlanana kadar mevcut hastanede sağlık hizmetlerinin verileceğini, acil ihtiyaçların giderilmesi için 900 bin liralık bir ödenek çıkartıldığını söyleyerek “Hastanenin kamulaştırma bedeli 2018 yılının Ekim ayında çıkartılmıştı. Biz süreç içerisinde proje ihalesini yapma aşamasına gelmiştik. Sayın Başkanın seçim sonrası gösterdiği yapıcı tavır çok önemli. Bürokrasi ve siyaset hep birlikte bu hastane için epeyi zamandır uğraşıyoruz. İlk önemli adımımız kamulaştırma. İkinci önemli adımımızda imzalanan bu protokol. Bundan sonra inşallah proje ihalesi süreci başlayacak.

Mevcut hastanemiz hizmet vermeye devam edecek. Mevcut hastanenin acil ihtiyaçları için yaklaşık 900 bin liralık bir ödenek çıktı. Sayın müdürümüzün önemli gayretleri var. Bu inşaat süreci kısa sürede tamamlanabilecek kolay bir süreç değil”dedi. Her şey Akçakoca için Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise yeni hastane binasının İller Bankası kredisi ile alınan yere inşa edileceğini mevcut hastane arazisinin ise Akçakoca Belediyesi’ne devredildiğini ifade ederek “Akçakoca’da hastane problemi vardı. İller Bankası vasıtasıyla alınan bir yer vardı. Sağlık Bakanlığı bu yeri uygun gördü. Mevcut hastanenin olduğu yeri de Akçakoca Belediyesi’ne tahsis etti. Tahsis edilirken bu alanın 2 dönümlük alanına sağlık ocağı ve sağlık hayat merkezi yapılması da kararlaştırıldı. Mühim olan hastanenin yenilenmesi noktasıydı. Vekilim ve Valimin telkinleriyle ivedilikle sorunun çözümü için protokolü imzaladık. Her şey Akçakoca için hayırlı olsun”açıklamalarında bulundu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*