AKP medyası İdlib’i ‘güvenli bölge’ ilan etti, inşaat projesi pohpohladı

akp
akp

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi “Güvenli bölgede ilk konutlar” başlığıyla bu konut projesini duyurdu. Ancak ne Rusya ve İran’la yapılan İdlib görüşmeleri ne de ABD’li komutanlarla Urfa’da yapılan bölge incelemeleri sonrası “güvenli bölge” ilanı henüz yapılmadı.

İdlib’de tepki çekecek bir hamle daha yapıldı!

Türkiye’nin Astana Zirvesi’nde garantör ülke olmayı kabul ettiği ve bunun gereği TSK gücüyle gözlem noktaları kurduğu İdlib’de tepki çekecek bir hamle daha yapıldı. “Güvenli bölge” adı altında bir süre daha başka bir ülkenin topraklarını işgal altında tutma girişimlerini sürdüren AKP hükümeti bu kez “mülteciler” için bölgede yeni konut projeleri icra edeceğini duyurdu.

Suriye’nin sınırları dahilinde olan İdlib’de Türkiye’nin yerli sermayeyle kentsel talan faaliyetleri yürütmesinin uluslararası kamuoyunda nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. Özellikle, Suriye ordusunun ilerleyişi karşısında İdlib’de bulunan binlerce silahlı militanın akıbeti halen tartışmalıyken bu projenin ortaya atılması da ayrıca dikkat çeken konu başlığı oldu. İdlib’de engelli ve yetimler için inşa edilmeye başlanan 100 konut 6 ay sonra sahiplerine teslim edilecek ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de hükümetin sınır boyu silahlı militanları destekleyerek tarumar ettiği kente inşaat yatırımıyla girmesini göz ardı eden gazetenin, haberde “Çadır kamplarda hayatta kalma mücadelesi veren savaş mağduru aileler, babalarını kaybetmiş yetimler ve yaşlılar yeni bir yaşam alanına kavuşmuş olacak” şeklinde propagandaya yer vermesi de başka bir tartışma konusu oldu. Yöresel mimariye uygun tasarlanan ve inşası süren konutlar engellilerin kullanımına uygun yapılıyor. Engelliler için merdiven yerine iniş-çıkış rampası gibi özel alanlar inşa ediliyor. Ayrıca lavabo ve mutfak gibi kullanım alanları da engellilerin boy ve engel durumları dikkate alınarak yapılıyor.

Söz konusu projelere dair görseller de yer aldı. Bu projeleri ise Türkiye Diyanet Vakfı ile Pakistan Beytüsselam Derneği’nin ortak yürüttüğü ifade edildi. Türkiye Diyanet Vakfı’na hazine bütçesinden ne kadar pay verildiği göz önüne alındığında bu denli büyük bir projede yatırımcı olması da dikkat çekti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*