Arsa ve Arazi Yeri Belirlemede Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Arsa ve Arazi
Arsa ve Arazi

Arsa ve arazi sahibi olan ya da olmayı düşünen vatandaşların merak ettiği tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden sağlanan tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylık sağlarken detaylar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar çeşitli araştırmalar yapıyor.

Tapu parsel sorgulaması için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti ise bu sorgulamayı arayanlar için büyük kolaylık sağlıyor. Sadece internetle de sınırlı kalmayıp akıllı telefonlardan da hızlıca takip edilip yapılabilirken vatandaşlar hızlı ve kolay bir şekilde parsel konumu, alan ve pafta bilgilerine ulaşabiliyorlar.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) nedir?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS olarak adlandırılan sitem, tüm Türkiye genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan ve her türlü sorgulama ile taşınmazlarla ilgili işlemlerin yapılabildiği e-devlet projesidir. TAKBİS tapu sorgulama ile ilgili işlemlerin hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için hayata geçirilmiştir. Aynı zamanda her türlü şahıs ve kamu taşınmazlarının kontrollerini de takibinin sağlanabildiği TAKBİS ile sorgulama yapılabiliyor.

Tapu Parsel Sorgulama;

TAKBİS sorgulamasını https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapmasına izin veriyor. Taşınmazın adres bilgileri ada, parsel numarası ile harita üzerinden takibini yapabilirsiniz.

E-DEVLET üzerinden tapu parsel sorgulama; 

https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linki ile gerçekleştirebileceğiniz sorgulamayı gerçekleştirmeden önce e-devlet Kapısı kaydınız olmalıdır. Sisteme giriş yapabilmeniz için kimlik doğrulaması yaptıktan sonra gerekli sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*